Cobaan di Bulan Ramadhan

Pita Pink

Pertandingan pertama di bulan Ramadhan sungguh memancing hawa nafsu. Maen butut jeung teu puguh sih emang geus biasa, tapi piraku euy kami kudu narimakeun wae maen kawas kieu? Komo ayeuna mah ieu eleh, kekalahan pertama Persib di Liga Gojek. Tapi, da emang maen jiga kitu mah tarimakeun weh eleh ge. Allah mah Maha Adil atuh.

Bingung aslina rek mulai timana. Ti Henhen? Dado? Bow? Sergio? Atau saha? Jadi kudu mulai timana? Kita mulai dari awal awal aku ketemu kamu aja ya. Disaat hujan rintik rintik, kamu datang ke terminal Cicaheum, pake mantel warna ijo toska, rambut yang diurai dengan lesung pipit dan senyuman yang manja seakan itu adalah ajakan agar aku mendekat padamu, tidak lupa juga kamu pegang payung di tangan kiri, dan orok di tangan kanan. Anyeengg…. bye!

Formasi 4-2-3-1 kembali menjadi andalan. Sergio untuk kedua kalinya diturunkan menjadi starter. Bali Yunaitid asuhan kuc Widodo juga mengandalkan formasi yang serupa. Dengan memasang  trio Flo-Fadil-Sukadana menjadi penopang serangan.

Skema Persib sih as always buid up dari bawah, kemudian ke Mas Har/Dedi dan ke gawir. Nu jadi masalah, cederanya Vlado membuat tugas build up dialihkan kepada Jupe. Tapi skema ieu relatif jalan setidaknya sampai Persib belum kagulan ku si Flo 48. Zola oge sebagey perancang serangan cukup enjoy meminta bola ka Mas Har atau Dado. Zola mampu melepaskan diri dari penjagaan Sukadana walau akhirna kudu dilanggar. Permainan Zola sungguh enakeun tadi malem mah bisa gutak giteuk ngaliwatan hiji dua pemaen kemudian ngalirkeun bola ke kedua sayapnya, jadi masalah ketika Bow nu dijadikan motor serangan kesulitan melepaskan diri dari penjagaan Ricky Fajrin nu maen alus tadi peuting.

Permainan Bow ieu jadi kabaca, cukup weh cicing ngajentul di deket kotak penalti ngadagoan bola rek dioprek ku Bow, da rek dibawa lumpat kaujung mah pasti bakalan out. Dan Bow ieu keselna terus weh haben maen jiga kitu, tekak tekuk, loba teuing ningali Aa Atep jeung Aa Tantan maen sih. Kuduna saat gawir jadi andalan Djanur ieu nya Bow nu kudu jadi pembeda, eh ngadon saruana. Ulah ngaharap Botep mah, kajeun ngaharap turun salju di Bandung tibatan ngaharap Atep. Bow emang ti pertama Liga Gojek acan menunjukkan permaenan terbaikna nya? Loba teuing dipuja puji mungkin? Belum lagi Henhen kerap ragu-ragu tea mun rek ngabantuan nyerang. Sisi kiri, sang kapten Lord Atep yah gitu weh.

Pasca kaasupan ku Flores kabeh jadi hese buat Persib. Bali enjoy atuh udah unggul mah, tinggal maenin tempo terus bere weh bola ka Yabes atau Bachdim yang dua duanya boga lumpat geber jadi potensi serangan balik bahaya. Tupoksi Sukadana-Flores-Fadil oge ngeunaheun pisan. Fadil nu nga-delay permaenan sekaligus orang pertama nu nyusun serangan. Sukadana jadi tukang tuarna, rek dimana wae pasti dituar ku Sukadana, pinggir lapang, di tengah, pokona kabeh dijelajahi ku Sukadana. Lamun Flores nya nu meneruskan bola ka Comvalius atau barisan penyerang Bali. Tipe Flores nu teu loba lumpat ieu jadi kapake pisan dalam serangan Bali jiga kitu.

Bali Maen alus

Bali emang layak meunang lawan Persib. Berkali-kali Bali United bisa menembus pertahanan Persib, bikin peluang di kotak penalti. Dua tim maen dengan pola sejuta umat 4-2-3-1. Satu striker badag di tengah ditopang dua sayap nu daek melebar sekaligus daek cut in ka kotak penalti. Bedana Bali boga playmaker nu bisa kasih umpan kunci sedangkan Persib ripuh.

Bachdim di sayap kiri sebenerna mah ripuh ngaliwatan Henhen dibantu Vlado. Yabes oge ripuh mun mawa bola ka sayap kanan, jadina eta Yabes loba menggiring bola ti kanan ka tengah, ngan justru ternyata koncina aya di dinya. Beberapa kali Yabes atau Flo bisa bikin peluang meded karena justru ripuh kudu ngaliwatan Bang Pardi, gerak ka tengah nyieun rusuh area Mas Har.

Streker Bali berulang kali gerak rada turun ka kanan buat narik Vlado atau Jupe. Sakali waktu berhasil bikin Vlado rusuh kapancing ngudag, untung tajongan Yabes kablok keneh ku Jupe. Gul hiji-hijina Bali terjadi justru pas Jupe dan Vlado teu kapancing ngudag si Comvalius ka area bek kiri. Dengan jongjon eta si Comelvius bisa ngeker gawang terus najong tarik. Bang Pardi keur pokus ngudag Yabes nu bergerak asup ka kotak penalti. Jupe telat nutup.

Pola eta berulang kali dicobaan oleh Bali. Comvaliius gerak ka sisi, bek tengah katarik, Yabes dribble menusuk, Bachdim gerak tanpa bola ngabalieur asup ka kotak pinalti. Ku kitu na mah pergerakan dan operan Bali leuwih kaharti tibatan Persib.

Pas defend, si Comvalius oge meded sih. Ngajedog di antara Jupe dan Vlado. Teu ngepress, sekedar ngajedog, tapi dengan awak yang sebadag eta bikin build up di antara bek-bek Persib cukup kaganggu. Lain saukur Comvalius sih, Bachdim jeung Flo oge memposisikan dirinya di antara bek-bek Persib. Ngajagaan tapi teu ngepress. Cara ieu nyieun bola emang jadina bisa dikirim ka lini tengah ku bek Persib, tapi begitu nepi Mas Har-Dado-Zola langsung disergap, digabrug sama Sukadana – Fadil. High press nu antik sih, jadi teu pati beakeun tanaga oge pemaen Bali.

Saat sadar strategi mengguanakan Sergio sama sekali tidak ampuh, Djanur kembali menunjukkan keagungannya. Ngaganti Sergio botak ku Tantan. Katebak mereun rek dibawa kamana permaenan ini selanjutnya. Jiga keur ngadengekeun radio, jam 9 pagi biasana katebak lagu Armada nu ”Asal Kau Bahagia” pasti diputer. Eweuh target man, dan kembali mengandalkan pakem gawir. Kotka bosen menganalisa permaenan gawir kieu teh. Iraha bobogohanna atuh ari waktu kami beak ku membahas hal yang berulang-ulang , Akhirna asupna Tantan jadi teu berguna. Eh berguna ketang, keur ngajieun bek Bali lieur nu mana Supardi, jeung nu mana Tantan.

Djanur bilang: “Sedikit terganggu dengan kepemimpinan wasit yang sedikit merugikan kami, termasuk gol yang terjadi, banyak protes dari pemain padahal kami melihat di lapangan terdapat dorongan dan luput dari pengawasan, bukan hanya itu, tapi hal-hal lain banyak sekali,”(Simamaung)

Seolah sudah jadi naluri alamiah jalmi, ketika tertimpa kesulitan pada dirinya, yang disalahkan ya orang lain. Seueur istighfar ajah weh ya, Mungkin tadi malem Dewi Fortuna nya lagi tarawehan, jadi teu datang ka Bali.

Well, eleh ku tim cabang adalah hal yang menyakitkan. Komo nu nyetak gul adalah mantan ditambah selebrasi deui. Ibarat umak mutuskeun kabogoh karena merasa sudah tidak cantik, tapi kemudian si eta mere undangan kawinan pas umak jomblo keneh, si eta deui nu nganter langsung ka imah umak. Perih teu? Lamun kurang perih tambahan cuka jeung betadin.

 

Salam, [fah,btk,zky/xuk]