Rindu Kemenangan !

Pita Pink

Laga paciweuh kembali berakhir imbang. Geus teuing sabaraha taun persib vs perjisa imbang wae, boh di Bandung boh di Jakarta. Mundurnya kuch Djanur selepas lawan Mitra Kukar, membuat pak Heri Joss naik kelas jadi caretaker Persib untuk sementara karena manahemen can nunjuk pelatih pengganti. Sayang, kisah Jose sapaan akrab pak Heri tak semanis dua kisahnya saat ngaganti Dejan dan sebagai back up kuch Djanur saat umroh.

Di pertandingan pertama setelah mundurnya Djanur, Jose menurunkan pemaen yang sarua dengan yang biasa diturunkan oleh Djanur. Nya dek kumaha, pemaen ngan sakitu-sakituna. Mun nu aya perubahan ge paling Mas Har atau Tantan nu maen. Atep kembali jadi starter, cedera yang hinggap di kakinya teu betah lila-lila bersarang di kaki atep. Malah disumpah ku Atep si cedera eta bakal cedera balik. Ajaib emang kapten kita ini.

Dari kubu Perjisa, Teco menampilkan formasi 4-4-2 dengan Ismet-Pacheco-Maman-Gdc sebagey kuartet pertahanan dan Ramdani-Rohit-Sandi-Novri di lini tengah. Di depan, duet Bepe-Luis Junior jadi andalan. Perjisa, meskipun maen dengan template 4-4-2, tapi peran Sandi Sute dan Rohit jelas beda. Sandi berperan sebagey gelandang bertahan nu hobi nuarann suku batur. Tercatat, menurut perhitungan kami, Sandi Sute telah melakukan 5 pelanggaran sebelum ahirna menerima kartu kuning kedua dari wasit. Kartu kuning mimiti ge didapat setelah melakukan 3 pelanggaran. Sebuah bukti, doi merupakan pemaen pertama nu jadi filter serangan. Meskipun kadang Rohit Chand ge ngabantuan dalam urusan bertahan.

Inspektur Rohit

Seperti ada perbedaan nu mencolok dari kemampuan kedua tim dalam menyusun serangan. Persib, nu maen tanpa playmaker sekelas Don Konate ripvh membongkar rapatnya pertahanan Perjisa. Opsi pas lagi gini nya berharap pada bola mati atau kembali ke skema awal. Gawir is my way ala Djanur tea. Dan hal eta kejadian. Entah sabaraha kali Persib melepaskan umpan krosing ke jantung pertahanan Perjisa nu mempunyai duet Maman-Pacheco sebagey bek tengah. Proses gul Jupe ge tercipta dari kemelut di depan gawang Andritany. Dan peluang Persib ge kebanyakan diperoleh dari bola mati.

Serangan bahaya Persib lobana memanfaatkann bola mati, entah eta korner atau tendangan bebas dan berharap terjadi kemelut di depan gawang Andritany. Maitimo, Essien, Vlado, Jupe 4 kali melakukan sundulan yang on goal eta memaksimalkan situasi bola mati. Nu ngajieun so sad teh hampir kabeh shoot on goal Persib ka gawang Perjisa eta lewat bola mati. Ngan hiji hungkul nu lewat situasi open play, nyaeta tendangan Supardi di babak kadua, eta ge laun teuing.

Selepas gul balasan dari perjisa emang Persib loba pisan melakukan umpan silang, tapi bek  yang harus dihadapinya adalah Pacheco nu jangkung sementara target man eweuh nya hese. Piraku weh rek ngadeketan awewe nu kamari nolak umay dengan skema yang sama. Mun emang resep ka awewe eta, deketan heula lanceukna da restu lanceuk oge ngaruh. Komo bisa ngadesain mah, gambarkeun sakali kali vector muka si awewe terus kirim ka imahna di awiligar make Go-jek atau bisa oge ka kampusna di UIN, ulah poho make bingkai meh alus. Mun bisa mah pake kata kata romantis oge dinu gambarna da awewe mah resep kalimat romantis. Omat, romantis nya lain gombal. Beda deui mun gombal mah, awewe kurang resep malah bakal ngajauhan. Ieu mah can nanaon geus tidak direstui hubunganna ku lanceuk si awewe.

Kuch Djanur anu mengakui kesalahan teu boga striker alus kuduna tambahan dengan mengakui bahwa Persib emang teu boga sosok playmaker no.10. Pemain dengan julukan Marquee Plyaer, Essien from London nyatanya modol apu maen di posisi eta. Essien sok lila teuing delay bola, kadang gancang atau lila teuing lepas bola, anu paling jadi konci lini ieu die adalah teu bisa neang ruang kosong serta nyari celah di lini tengah persija.

Perjisa justru maen lebih terstruktur. Rohit Chand memainkan peran sebagey wide playmaker tea, nu sering kali menyusun serangan dari sayap kanan. Rohit nu berhasil lolos ti kawalan Toncip dan Dedi dengan enjoy melepaskan umpan terobosan pada Ramdani nu lolos ti bebas karena Dedi geus out of position ti posisinya kusabab katarik pergerakan Rohit.  Ramdani bisa enjoy gituh berhadapan sama Vlado dan melepaskan tajongan nu menjebol gawang Bli Made. Marquee idolaque mah enjoy we mapah. Sebagey tea. Rohidt emang jadi ancaman utama buat lini pertahanan Persib semalem pergerakanna jiga penganten di malam pertama: Bertenaga.

Tingali gul Ramdani eta. Aya celah antara bek jeung gelandang bertahan yang mampu dimaksimalkan si taeun nu asis ka Ramdani. Ramdani oge pinter sih muncul ti tukang Kim kemudian jol aya di hareup Vlado. Vlado telat nutup da kuduna eta daerahna bang Jupe. Peran Rohit ieu sangat vital buat Perjisa. Selain berperan aktif saat menyerang, doi juga teu pangedulan buat turun  mantuan si sandy sute.

Kebuntuan yang Terus Berlanjut

Babak kadua, Persib rada fresh bisa ngembangkeun permainan di awal-awal mah, para pemain gelandang rada dinamis Kim-Dado sasakali naek ka hareup, cuman mun geus di hareup sakapeung sok telat turun, dari 3 gelandang Persib, saat transisi dari menyerang ka bertahan siga nu euweuh komunikasi, Essien geus puguh pamalesan turun, Kim-Dado siga nu teu ngobrol. Iyeu mah Kim lumpat ngudag bola Dado milu, sabalikna weh tuluy nepi Ismed pensiun. Beda jeung Perjisa dimana Sandy Sute sebagai DM hiji-hijina bisa meunang duel wae di areana, boh jeung Essien atawa Dado, antikna Lord Atep tara pisan asup ka tengah, minimal nyobaan mantuan Essien sebagai gelandang serang kitu. Untungna si dsandi suthe beunang kartu bereum karena susuruduk teuing maenna.

Perjisa sabenerna aya perubahan di awal babak kadua, teco ngasupkeun Bruno ngaganti Bepe, Bruno sering bergerak ngalebar ka kenca, jeung bisa jadi scond striker, beda jeung Bepe nu leuwih target man. Poin plus kuer Persib sih kuduna sabab pamaen nu “boga sima” diditu ngurangan, tapi sialnya si sute kadon dikartu beureum, Sanggeus bermain dengan 10 pemain Perjisa leuwih bertahan dengan ngasupkeun Sutanto Tan di tengah ganti Luis Junior jeung GDC asup ngaganti mario vava yagalo ya kali gak gahol lo.HIH~ Perjisa sih emang ngincar imbang jigana. Eweuh deui potensi serangan nu bahaya, komo saenggeus kartu bereum si Suthe praktis menunggu di daerah sorangan. Sapanjang pertandingan, ngan hiji shoot on goal ka gawang Made, nyaeta gul Ramdani tea.

Overall babak ka dua perjisa kakurung ku Persib, ngan cara ngurung Persib nu geus kabaca Perjisa. 4 Bek Perjisa selalu naekkeun garis pertahanan mun Persib nyusun serangan, Sandy sute sebagai DM masuk ka tukang, sekilas katempo langsung nyieun pola 5-4-1. Defensif pisan atuh, cuman teu katempo parkir bis, sabab pola serangan Persib teu rapih, loba longpass jeung gawir tea, komo di area Lord Atep mah. Piraku Ismed geus kolits kitu teu bisa lewat teu paham. Babak kahiji andai bisa manfaatkeun peluang Persib sabenerna bisa nambah gul, Timo geus pahareup-hareup te asup keneh bae. Lieur bung!

Persib beuki hupir dalam membongkar pertahanan Perjisa. Kebingungan Persib aya tina nysusun serangan, euweuh gelandang serang nu daek turun mun bola keur dicekel ku Vlado atawa Toncip, Essien sempet loba ngobrol ka Vlado, gesturnya menunjukan hayang Essien 4 bek naekkeun garis pertahanan, tapi Vlado embung, mungkin riskan sabab Perjisa Novri anu lumpatna alabatan bagong cilengkrang.

Pemaen Perjisa numpuk di jero kotak penalti, pemaen Persib tetep mengandalkan krosing sebagai iktiar dari mencari gol. Minim pisan aya serangan di 1/3 pertahanan Perjisa da emang dasarna teu boga playmaker teh kieu, boga playmaker wae angger ka gawir. Essien posisina kadang hareup teuing sajajar jeung Maitimo. Kim jeung Dado tukang teuing deket jeung bek. Masukna Mas Har oge teu mengubah secara permaenan mah. Butuh pemaen nu bisa wani dribel buat sakali dua kali tilu kali opat kali di daerah pertahanan batur terus shoot euy. Ketika mentok dengan krosing emang alternatif bisa shoot ti luar kotak penalti. Da hese atuh ngandalkeun bola mati wae mah, jaba kiper batur mah alus. Emang Andritany ieu di beberapa pertandingan lawan Persib hese dijebol keperawananna. Musim lalu ge peluang Zulham nu geus pahareup-hareup bisa katahan keneh, eh tadi peuting peluang Vlado jeung Maitimo nu secara xG mah besar kemungkinan gulna masih bisa ditahan dong.

Maitimo teu maksimal sabab diplot jadi striker manehna, berikut eleh gas wae ku si Memen Durehmen, teu paham. Shoei ka gawir tuluy, Kim atuda lain tipe na, hese eta di pertengahan babak kadua mah. Ngandelkeun Essien komo lain andelkeuneun. Jauh jeung Perjisa anu boga Rohit. Mentok adalah jalan dari perjuangan Persib meraih tiga poin di malam minggu yang hareudang.

Salam, [dit,fah,jay,zky/xuk]