45 Menit Aku di sini, Tanpa Bicara…

 

Sebelum pertandingan dimulai, Geoffrey Castangel dan Wander Kumtip bercengkrama di locker room, bincang bincang tentang pengalaman pergi ke Kim Barberpassion.

“aing mah katipeng euy kamari indit ka KBP teh.” Curhat Wandergoal

“kumaha kitu?” Tanya Castangel penasarun.

Kieu ceritana…

“Mau dicuci ga, Kang?” Tanya seorang tukang cukur berambut mohawk kepada pelanggannya setelah proses cukur mencukur selesai.

“Saya mah gimana ini, Kang. Ini teh termasuk naon wae. Kalau cukur doang yaudah cukur hungkul, kalau bisa dicuci boleh we sekalian dicuci dengan kumis saya yang tipis tapi nyeureud ini.” Si pelanggan itu menjawab sambil menyodorkan sebuah kertas berukuran A4 yang dari tadi digulung dan disimpen di kolor bagian belakang hingga nyelip ka liang bool.

“Wah ini mah vocer parkir gratis, sanes vocer cukur, Kang. Akang pasti dapet dari Babang Kim ya karena udah comment di IG Babang Kim bilang “Hallo, Ngolo Kante-nya Indonesia, yang punya Kimbarberpassion. Pake emot api membara.”

“Terus kumaha atuh ieu? Saya teu mawa uang euy. Dompet ketinggalan di mobil si Castangel. Kieu weh, Akang tau kan saya siapa?”

“Enya saya tau, Akang teh teman setim Babang Kim, topsekor liga indonesia. Tapi anggeur kudu mayar. Babang Kim ge basa nyukur didieu anggeur mayar, padahal nu soranganna.”

“Ari Kim-na mana?”

“Kim teh nuju meuli kain di Cigondewah, rek ngajieun masker hejo keur jualan, prospek alus ceunah ayeuna mumpung keur langka.”

“Terus kumaha atuh?”

“Yaudah kieu we atuh nya, ku saya ieu dipasang deui rambut nu geus dipotong. Tapi nya wayahna make lem aibon paling disambungna.”

“Nya geus sok weh, asal kumis saya mah tong dipasang deui jadi kandel”

Akhirnya Wander Kumtip keluar dari KBP dengan rambut nu lebih panjang dari pas masuk, karena dibere bonus ku si mang cukur.

***

Setengah Babak Ewang

45 menit aku di sini, tanpa bicara…..

Pemaen olohok ketika di ruang ganti pas babak kahiji beres Robert malah nyanyi lagu Jamrud. Tanpa memberitahu apa artinya, senandung Robert jadina multitafsir buat para pemaen, terurutama Wander Luiz jeung Geo Castangel nu teu ngarti lagu naon eta, naha eweuh di tiktok.

Hasilna, Supardi sebagai kapten akhirnya memutuskan, bahwa nyanyian Robert maksudna adalah kita maen alus cukup 45 menit pertama saja, di babak kedua biar PSS gentian yang maen nyerang ke kita.

“Kita kuatin aja pertahanan, Nick-Igbo-Made coba beli durex nu loba biar ga jebol, Ardi cik lapang sebelah kiri banjur ku minyak goreng urut masak pecel lele Fernando nu di kircon, menta nu warnana geus hideung pisan, biar pemaen PSS loba nu labuh. Saya engke rek nitah mang bangunan di imah keur nambah lapang belah kanan jadi nanjak.”

Perintah dari sang kapten yang tentu langsung dituruti oleh pemaen lain.

Well, Persib emang maen meded di babak kahiji hungkul. Menekan sejak awal pertandingan adalah sebuah taktik yang musim ieu bakal digeder terus sama Kochrobet. Butbet dan bungbeng terjadi di detik awal dan venetrasi digencarkan oleh barudak Maung Bandung untuk membuat tim tamu kewalahan.

Ngan di pertandingan lawan PSS Sassuolo mah justru tektik ieu menjadi bumerang. Heboh teuing nyerang malah kabobolan ti heula. Menit awal persib dikasih kejutan ole PSS dari free kick yang membuat terjadinya keributan di depan gawang persib, dah alhasil kagolan goblog teh ku Aron Atah Adol. Efek Bli Made yang tiba-tiba jol anjeun datang deui kudu maen jigana rada berpengaruh. Mesin can panas tea ningan.

Setelah tertinggal, persib mawas diri untuk kemudian menyusun serangan dengan tidak gagabah. Koordinasi antar lini ditingkatkan. Banyak pergerakan tanpa bola yang joss dari pemaen. Omid Nazari mulai menunjukkan kualitasnya sebagey salah satu perancang serangan paling hot di liga musim ieu. Lini tengah sleman dibuat teu walakaya oleh tekanan bertubi tubi persib, jadi loba gawe, loba gudag gidig. Serangan mereka loba katahan ku Cees Mid jeung Babang Kim. Zah rahan teu katinggal gocek gocekan na, Batata main terbata bata loba malaweung jiga nu kabuhulan. Turn over PSS di lini tengah berapa kali jadi peluang enakeun buat Persib.

Skema Robert bagaimana coba ngejar gol emang joss sih. PSS masang garis pertahanan nu medium cenderung ngagantung kagok, teu luhur teuing, teu handap teuing. Jadina para pemaen Persib leluasa buat milih area mana wae nu rek dieksploitasi. Setelah cangkacang panjang anu panjang ucing, Bow dapet kesemparan ti heula jatah buat ngajak ngesang Artur. Artur ngajak balad buat ngudag Bow nepi ku 2 orang.

Lagian emang pemosisian Artur ieu beberapa kali bikin Dejan Antonic jadi hayang ganti ngaran jadi Dejan Lovren. Capruk pisan, mere ruang lari buat Bow, marukana si Artur teh make sapatu Pro ATT bisa lumpat gancang. Tugas Bow jigana ngan saukur ngajieun cape terus Artur, perihal geus ngadu lumpat terus bola kudu diumpan silang mah emang teu asup proposal nu diajukeun Castillion jeung Wander Luiz basa hayang balad jeung Bow. Gol Wander Luiz ge kan nu krosing Bang Pardi, gol nu kaciri eta hasil latihan ngajleng make trampolin di Yogya Kepatihan. Bari ngasuh budak maen timezone, Wander luluncatan di trampolin. Meuli kaos kakina 30rb, da teu bisa ceunah make kaos kaki nu biasa dipake mah, ieu mah khusus.

Mau nyerang lewat tengah ge enjoy atuh. Omid wani ngontrol lini tengah, Batata jeung Wahyu fokus melindungi 4 bek, Zah Rahan udah bukan lagi Zah Rahan basa di Persekabpas. Ripuh nyerang, pedut dalam nge-press penguasaan bola Omid. Nick jeung Igbo ge kan jadi teu kudu sering ngalirkeun bola langsung ka sayap. Ada Omid yang muka ruang, dribel melewati tengah lapang, pilihan di depan udah pabalatak. Ada Vizcarra, Kim, Bow, juga Wander jeung Castillion nu siap jadi tembok.

Proses nyerang yang terbuka ieu jadina tinggal nunggu gol tercipta. Wander bisa nyalse kitu di sepertiga pertahanan PSS buat ngontrol bola, padahal ada 4 nepi 5 orang di sekitar dinya tapi semua fokus sama bulu baok Wander Luiz nu mencuat kaluar beberapa helai. Akhirna Wander bisa ngasih operan ka Castillion nu dengan gitek 2 kali najong ka tiang deket. Ada peran Wander juga yang tiba-tiba labuh tisoledat bulu baokna sorangan untuk menipu bek PSS.

 

Sport Jantung

Setelah turun minum persib belum melakukan pergantian pemain karena merasa cukup dengan tekanan yang dilakukan di babak pertama. Tapi teu! Babak kedua persib bermain melenoy jiga kurupuk banjur. Apa daya menambah skor, serangan persib mengurang jiga beak bensin. Babang kim diganti dengan alasan kalengitan wae bal di lini tengah, sesekali karebut ku lanceuk ipar untung teu jadi gol, kalakuan sia Kim!

Ekspektasi menambah gol di babak kadua jauh dari harapan, malah kaserang balik, nu tadina Batata main terbata bata akhirna bisa menguasai lini tengah pertandingan. Tusukan membahayakan kepada pemain sayap Sassuolo nu leutik membuat serangan bek kanan persib rada kewalahan.

Di Sisa pertanidngan pertahanan persib solid, cuman ti tengah ka hareup eweuh nu bisa ngamaksimalkeun peluang menjadi gul. Bang ZZ pun tidak memberikan aura positif bagi lini serang persib, Wander Kumtip baokna kacabut, jadi ngaco ngoper ge karena loba teuing mikir gaada yang bisa dipercaya selain Geo Castangel.

Babak kadua pemaen PSS kakara dibere nyaho mun ternyata di pertandingan ieu lehyar alias eleh mayar plus kudu nraktir temulawak botolan. Langsung weh Dejan bereaksi asupkeun mantan anak kesayanganna Jefri Kurniawan tanpa Kim, hasilna Ardi jadi teu bisa selow deui keur namatkeun ular tangga jeung Igbonefo. Padahal Ardi butuh dadu 3 angka deui buat finis ka nomor 100, Igbonefo geus nepi angka 90 eh beunang oray jadi turun deui ka angka 12.

Jefri lebih berani nusuk ka kotak penalti Persib, lebih wani duel jeung Ardi, nya duel bodi oge duel lumpat. Walaupun Ardi masih bisa menjaga daerahnya, tapi pergerakan Jefri di babak kadua setidaknya bisa ngajieun Ardi jadi lebih waswas.

PSS ngan saukur jadi lebih dominan, tapi tetep can bisa ngajieun bek-bek Persib kudu ngarawel kanjut keur ngaerenkeun permaenan. Komo si bule Ukraina keturunan Majalaya mah, Yevhen Baha kependekan dari Bahaya tapi karena disingkat permaenanna jadi tidak bahaya, selama 90 menit kakurung terus di bawah selangkangan Igbonefo dan Nick. Seperti biasa tugas duet bek tengah kita mah, hiji nunutur penyerang bari bibisik “kamu tau ga kalau cowo tampan itu bulu baoknya jumlahnya ganjil” jadina sok mikir penyerang batur teh. Bari maen, bari coba ngitung. Akhirna jadi teu fokus, bola lepas, bisa diamankan ku bek hiji deui.

Hampir eweuh bola yang menuju Baha, nu ngaganti si Zah Rahan ge cuma beda nama di atas lapang tapi tetep permaenan tidak banyak berbeda. Si yehven ti babak pertama nepi babak kadua teu dibere peluang pisan jeung oge teu diberean bola alus ku lini tengah barudakna, antara emang lini pertahanan persib nu ngajaga ketat. Alhasil peluang sleman loba ti pemain sayap, si yehven teu dibere tajong tajong acan komo deui ngke balik moal dibere amplop amlop acan jigana diherang hungkul!

***

Tiga kemenangan beruntun dari tiga pertandingan pertama. Secara permaenan mah udah oke, tinggal konsistensina ayeuna. Selain konsisten dari pertandingan ke pertandingan Kochrobet oge kudu mikirkeun bagaimana permaenan bisa konsisten selama 90 menit, dua babakeun.

Ayeuna mah mari menikmati puncak heula selama dua minggu. Tetap jaga kesehatan bobotoh. Jauhi kerumunan, jauhi piomongeun.

 

[Fahri. Erik. / Buschen]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
×
×

Cart