Artur Geprokan!

Persib Bandung mengawali Liga Shopee dengan meyakinkan, memukul KO Persipura Jayapura dengan skor yang teu kagok, tilu gol tanpa balas di stadion Si Jalak Harupat. Brace debut dari Artur Geprokan dan satu lagi dari Lord Bow. Kapan lagi kan bisa ngelehkeun Persipura dengan skor telak? Biasana mah Persib wae nu dibantai mun maen di Mandala mah. Mantab betul.

Debutan

Di pertandingan pertamanya sebagai pelatih (karena basa lawan Borneo mah ngetes pemaen pilihan Radovic hungkul), Robert langsung menurunkan 3 pemaen anyar, nyaeta Bang Jupe dan duo siki kunjat anyar di tengah, Rene Mihelic jeung Artur Gevorkyan. 8 pemaen lain  mah masih pemaen sisa musim lalu warisan Gomez. Termasuk Lord Deden dan Lord Bow. :)))

Kalem tahan bulan puasa ulah waka julid euy. Teu kuat tapi hayang we ngabahas kumaha ieu kalakuan kiper utama Persib. Ngoper ka Bang Pardi teu ningali aya lawan. Ku Bojan dititah kalem kalem ngadon talapung ka Dede Sulaiman. Hiji  lawan hiji jeung kakak Boci kotka geumpeur kitu tewakan lepas. Ganti geura sarung tangan make nu merek penalty.

Bow mah untung ngasupkeun euy. Kita kehilangan Lord Atep kemudian punya Febri Bow. Pemaen pituin emang piomongeun wae. Hahaha

Mengusung formasi dasar 4-2-3-1 hybrid 4-1-4-1, secara skema ieu hampir mirip dengan apa yang dilakukan Gomez musim lalu: mere baturan kepada King Eze di hareup biar teu blah bloh mun kapanggih awewe.

Artur sebagey pemaen nomor 10, tapi secara praktek leuwih mirip penyerang bayangan, pengisi lubang. Awalnya Artur jeung Rene ieu sok patubruk-tubruk, jiga hayang pang aingna sebagey perancang serangan. Barina ge masih baringung ngasaan jukut Indonesia. Keduanya masih sieun tea, leubar bisi utapesna kagores, solna soek.

Meraba Rene Mihelic.

Meraba di sini bukan maksud kami untuk jorang di bulan puasa. Sanes kokoreh nyabak susu meraba didieu teh nyuak, tapi mengira-ngira permainan Rene Mihelic menurut padangan mata yang awam ini. Diduetkan dengan Mas Har di lini tengah, terlihat masih belum ada chemistry yang okeh banget. Dalam konsepna mah nya Mas Har sebagai tukang tuar dan Rene sebagai pengalir bola pertama di lini tengah. Rene sebenerna lamun berdasarkan permainan di awal pertandingan mah tipe gelandang anu leleus liat. Tapi di laga ieu mah leuwih menonjol leleusna tibatan liatna menjaga bola.

Mungkin masih laga perdana nyuak, pemain asal Slovenia ieu rada peur-geum maen di Jalak. Rene ngan sabaraha kali turun buat nyekel bola mimiti kemudian ngalirkeun bal ka Artur atau King Eze, tapi sering pisan si Mihelic teh leupas bolana. Enya leleus kumaha tea mereun gempeur jiga mimiti ka imah mitoha, jol dititah ngimaman solat isya tea ning.

Dari segi perposisian ge masih serba nanggung sih Rene Mihelic. Masih sering karagok posisina dengan Mas Har. Tapi nya urang mah masih berharap Rene Mihelic bisa ngaalusan. Sodara kembar kami ge, Joni Bauman basa laga mimiti bersama PERSIB mah biasa wae, tapi bisa ngaalusan. Untuk kasus Rene Mihelic ge harapan eta aya keneh. Sugan weh jadi leleus liat dan kuat jiga Wiljan Pluim tea.

Buat pertandingan pertama sih teu buruk walau teu alus oge, yaaah gumading gitu lah permainannya. Ka hareupna komo ku Robert Alberts mah Rene bisa jadi lebih baik geura. Kaciri di babak kadua, Rene jadi rada turun posisina. Pembagian tugas jeung Artur jadi leuwih kaharti, teu kudu aneh-aneh operanna asal bisa pas ka pemaen di hareupeun buat nyusun serangan eta udah joss pisan.

Sementara Artur sih udah oke sebagey tandem King Eze dan pemaen nomor 10. Olah bolana meyakinkan, distribusi ke pemaen lain ge lancar jaya jiga jembatan layang kircon jam 12 peuting, ngan sok hariwang weh euy aya begal tiba-tiba ngudag. Percaya bener manehna teh pernah jadi pemaen terbaik liga Uzbekistan. Gerakna loba ka sisi kanan, bisa langsung dapet kemistri sama Bow dan Bang Pardi. Teu karagok, beberapa kali ge coba ngobrol jeung babaturan nu lain walaupun teuing nyambung teuing henteu.. Jiga keur ngobrol jeung driver gojek di jalan jir, manehna ngajak ngobrol naon, urangna heeh heeh wae dan nu kadengena suara angin hungkul. Hahaha

Bersama Rene, pergerakan di sepertiga pertahanan Persipura ngajieun Salampessy jeung Ribeiro beberapa kali lieur gagaro liang boil terus diambuan. Iyuuuh. Sungguh aroma duniawi tiada tara.

Teu jiga musim kamari, musim ayeuna pemaen di daerah pertahanan batur pabalatak pisan, rek krosing ka kotak penalti ge teuing kunaon sok yakin we bisa asup. Ada perubahan kentara dalam urusan pergerakan off the ball pemaen, kumaha pelatihna sih emang. Aya nu mere instruksi kudu gerak kitu kieu, aya oge nu ngan mere nyaho maneh maen kudu tiki taka, bringkakeun!

Untuk Bang Jupe, welcome home ajalah hahaha.

Robert dan Gomez

Perbedaan paling kentara dari Gomez musim lalu dan Robert musim ini adalah dari segi pendekatan taktik. Gomez musim lalu banyak kasih bola panjang langsung ke depan dari Bojan atau Dado. Kemudian muncul Inkyun atau Bauman dari lini kedua. Sementara Robert, milih proses build up dari bawah. Untungna strategi Robert ieu didukung oleh pemaen yang pas dan kaotakan ku pelatihna sorangan. Teu jiga si niin bilangnya tiki taka tapi prakna apal sorangan kumaha.

Matakan Mas Har ge dipaksa buat kudu bisa umpan, kudu ningali pemaen nu posisina enakeun buat dioperan. Dibandingkan Rene, Mas Har lebih banyak menerima bola dari bek buat didistribusikan ke depannya. Ngan sakali weh di babak kadua, jigana udah lelah, Mas Har bikin blunder backpass.

Yang jadi PR adalah eta kumaha babak pertama can beak tapi fisik geus ripuh kitu. Ngabret pas 20 menit awal, kemudian loyo kadituna. Piraku ngan kuat maen 20 menit mah, eleh ku si kami nu rarajaan ge bisa 20 kalieun eleh ganti.

***

Hamdalah emang hasil ini, menang di pertandingan pembuka. Tapi eta tadi Persipura masih can dapet mood maen di liga. Jadina bisa kaciri superior lawan Persipura. Selanjutna kudu ditingkatkeun deui kumaha carana meh konsisten maen alus ketika lawan ge sarua maen alus. Hatur nuhun manajemen, ngaganti Radovic ku Robert ngajieun kami teu kudu rungsing aambekan di bulan puasa ini. Kami bisa fokus ibadah ayeuna.

 

Salam, [Jay & Fah – Raa]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp