Butuh Ubar Tiris

PERSIB Bandung semakin kokoh di puncak, kami semakin katirisan. Kami butuh ubar tiris kalo gini mah, enakna nyari ubar tirisna kamananya? Meuli jaket, simut kandel atau neang simut hirup? Hahahaha. Kami beuki titirisan ngan kudu support ubar tirisna oge sih biar makin enjoy ya gak ya gak?

Bah Gomez melakukan beberapa rotasi di pertandingan lawan Borneo semalam, terutama pada pemaen nu rawan akumulasi pas lawan perjisa nanti. Ardi Idrus teu dibawa, mau liburan aja ke Dago Dream Park. Inkyun sama kakak kandung duduk di bench maen PUBG dan turun di daerah Pochinski mumpung sinyal keur alus-alusna. Sementawis, kakak ipar Bojan emang hayang akumulasi jigana meh bisa maen lawan oren satu lagi. Sebagai pengganti, Mas Toncip, Kim From Kuncir To Hyper Massive Quiff, Wanggai kembaran umay, dan Sabil menyelam minum aer dimaenin ti menit awal. Keputusan berani Gomez ieu membuahkan hasil, kemenangan tandang kaopat yang bikin puncak makin tiris kieu.

Sebelum Diego Michiels Ngajongkeng

Sisi kiri PERSIB awalna nu paling dikhawatirkan bakal ditusbol sama pemaen Borneo. Ambrizal dengan kecepatannya sukses bikin Mas Toncip kudu rukuk-sujud di 30 menit pertama. Sapatu geus 3 bulan diseseuh tapi tara dipake emang bikin hese lumpat, matakan sapatu ulah loba teuing diseseuh biar tajina teu leungit. Kalau mau cari sepatu casual enakeun, murah, dan hade barang ya cuma di @8ukteam dong tentunya.

Ambrizal Umaysahahab selalu dapet bantuan ti Michiels buat nyerbu Mas Toncip, Mas Toncip dengan segala keripuhannya coba lumpat mengejar tapi terjatuh lagi. Untung emang Ambrizal ieu saukur jago lumpat hungkul, udah lewat Mas Toncip langsung olab pas panggih Sabil. Back-up dari Sabil oge selalu tepat, lawan sesama level liga 2 mah sih masih aman buat Sabil.

Semua berubah ketika Michiels leklok tuur karasa urut baheula masih bobogohan sering melakukan sixty nine. Penggantinya, Firdaus Ramadhan lain seorang bek luar tapi dipaksa maen jadi bek luar. untung kaluar na ge di luar lain di jero, sok kumaha mun kaluar di jero terus jadi mah? lieur. Hasilna jadi serba nanggung. Nyerang karagok sieun ditinggal ku Gojali, jadina cicing di tukang welah sama Leonard jaga pos hansip. Well, Dejan ini masih menerapkan pola permaenan yg sarua saat jiga ngalatih PERSIB, sayap adalah pondasi. Teu loba variasi, gonta ganti weh hayoh kanan mentok, ganti ka kenca.

Dejan teu pede buat barudakna maen lewat tengah. Belaid naon gawe atuh selama 45 menit pertama? Moe korong teu garing-garing. Ditambah Belaid mah da ngan sakitu-kituna tea atuh. Mungkin maksud hati kuch Dejan inginnya mah banyak umpan silang, Belaid masuk ke dalam kotak penalti buat jadi opsi dioper sama Matias Conti. Tapi da teu loba umpan silang nyieun pikahariwangeun. Saat Mas Toncip dan Bang Pardi makin disiplin, permaenan sayap si Pesut ieu geus jadi teu jalan, jalur serangan dari tengah teu difungsikan oge ku Dejan. Sieun beunang razia ganjil genap sugan.

Di babak kadua, saat Dirga Lasut udah diganti sama Tolle baru keliaatan Dejan ngaladenan permaenan PERSIB. Mulai wani nyusun serangan ti handap, ka tengah, walaupun angger ujung-ujungna ka sayapkeun deui. Di babak kadua ieu sisi Tibo mulai gawe, dapet bantuan ti Abdul Rachman, umpan silang loba dibere ka kotak penalti. Komo pas Lerby maen mah makin aya opsi loba dioperan. Untung dua bek tengah kita sebelum maen dan half time minum buyung upik, bikin konsentrasi meningkat, lawan penyerang butut mah masih nagen.

Taktis Praktis

Walaupun King Eze dipisahkan dengan teman seperjuangan mencari liang, PERSIB masih bisa ngajieun peluang bahaya dengan Eze atau Gojali. Dengan Kim yang baru merasakan deui rumput kompetisi, pilihan bijak memang untuk maen teu lewat tengah. Semua bola direct dibere ti tukang ka Eze sebagai pemantul. Celah pertahanan Borneo emang kabuka lebar atuh, naon Tupamahu hungkul mah, manehna keur sibuk-sibukna ngajieun grup whatsapp “Bek Yang Pensiun Di Tahun 2020” neangan saha deui bek nu rek pensiun kemudian diajak masuk grupna. Rek aya reunian engke taun 2030 ceunah di Jatos.

Anu rada saleheung di bek Borneo nya ngan si Renan Store. Di awal babak mimiti begitu nagen atuh berusaha sekuat otot nagenan King Eze. Tapi kadieu-kadieu saanggeus nonton live ps.store_bandung si Renan Store jadi leleus sieun omset jualan hapena turun kusabab ps.store mah live jeung loba diskon wae jang narik pengunjung. Si Renan Store mulai konsen mikiran omzet tokona daripada fokus ka pertandingan. Ditambah Renan Store geus ngarasaan didupak ku King Eze, dina jero hate si Renan Store, “Ajig mending dagang hape weh seriuskeun, si Eze mah lain jang adu awakeun, bisa-bisa siki kanyut uka rajet.”

Abah Gomez pinter maca strategi awal Dejan, beda kelas atuh hahahah. Bah Gomez lebih memilih skuat Maung Bandung tong loba teuing menguasai bola, tapi langsung mere bola ka Eze. Gomez sih udah antisipasi pisan sama serangan sayap Borneo, apal kalau sayap Borneo teu bahaya teuing. Maen aman cukup dengan rotasi, yakin bakal menang. Jalur tengah tutup, pas Kim udah cape, masuk Mas Har. Simanya Mas Har bikin bocah kaya Wahyudi sama Tolle murungkut. Si Tolle kudu lumpat heula ngajauh baru menta hampura, sieun lamun ti dekeut mah, sieun dipolototan. Ningali si Tolle menta hampura ti jauh, Mas Har hanya tersenyum manja.

Kakak Kandungku, Mengapa Kau Begitu Mirip Denganku?

Duet Patrich saudara kalean dengan King Eze memang tidak sejos Heri Jos duet kakak kandung kami dengan King Eze. Pergerakan Wanggai anu lebih chill dan sans nyieun manehna sulit untuk membuka ruang bagi dirinya ataupun rekan-rekannya. Padahal Wanggai bisa sih kikituan ngan hanjakal jigana nafas dan stamina sudah tak mendukung. Aya momen Wanggai bisa meunang peluang dan bikin peluang alus kamari, tapi lebar tidak jadi gol. Ayo tetap kasih semangat untuk saudara kalian yah biar makin joss mainnya.

Sadar Patrich sudah mulai ripuh dan hulang-huleng, Abah Gomez daek teu daek maenkeun kakak kandung kami walau aya potensi siun kartu koneng. Niatna rek ngasupkeun Ronggo, ngan pas ditingali eweuh Ronggona di bench ngadon keur maen tetris di hp kusabab teu kaalaman maen PUBG mah.

Masuknya Bauman ieu nyieun bek Borneo semakin dungdeng. Para peman pemaen bertahan Borneo jiga budak SMA nu rek UN tapi pas nyaho kunci jawaban eweuh nu sarua untuk menghadapi Gojali, King Eze dan kakak kandung kami. Aya 5 peluang bersih saenggeus Bauman asup nu bisa jadi gul. Termasuk gul Gojali eta awalna ti Bauman nu mengganggu pergerakan Tupamahu yang berakibat Tupamahu mere umpan cantik ka Gojali. Pergerakan pressing canggih Bauman ieu hal anu teu teu dilakukan oleh Wanggai selama maen apalagi kalo sama aa Ronggo, paling ge aa Ronggo mah ngepress sablon ka jersey. Hereuy a ieu mah ulah ngambeknya.

Setelah ketinggalan, Borneo FC jadi nafsu untuk nyerang. Tapi nya kitu tea seranganna angger dan monoton. Walau kami sebenerna degdegan weh sieun aya nu araneh ditambah sisi kanan diisi oleh NehNeh yang gantiin Lord Atep sehingga Bang Pardi ditarik maju sedikit lebih ke depan. Teringat performa NehNeh vs PSKC tea geuning, terus malam ieu ningali Tibo maen aaclugan ngeri, rada swan oge kami hariwang. Tapi untungna sih NehNeh aman malam kamari, teu nyieun nu araneh. Rada aget sih pas peluang Borneo nu terakhir. Sempet rada kecepirit oge ieu, untung berhasil diamankan. Alhamdulillah.

Tilu poin penting pisan ieu diraih oleh PERSIB di pekan 22 disaat para pesaing ngajongkeng. Pekan depan nih lawan tim riweuh sa alam dunya. Kuy Bah Gomez bales kekalahan di putaran pertama dan kami MBUNG NYAHO KUDUNA KUDU MEUNANG! HIDUP PERSIB!

 

Salam, (fah/jay)