Celegeng di Magelang!

Tidak ada yang lebih pesimis daripada bobotoh saalam dunia menjelang lawa PSIS Semarang. Bagaimana tidak pesimis atuh, duet bek andalan saat ini, Bang Jupe dan Kakak Bojan kudu absen karena akumulasi sangu koneng. Penggantinya? Daek teu daek, embung da embung, dua ex EPL (Elang-Cicadas Premier League); Phul Jones dan Indra Mustafi.

Pas persiapan maen Robert ngalieuk saeutik ka Indra jeung Epul. Duanana salting ditingalikeun kitu. Tadina dek open #JastipSemarang tapi sieun dicarekan kalahka live shoping lainna latihan ujicoba lapangan. Mereka semakin gempeur, lumat lamot biwir sorangan. Tapi da rek saha deui? Piraku rek Kim Jepri? Yang udah kebukti jago bertahan dari cacian, kritikan, ejekan, umpatan bobotoh.

Tapina ternyata luar biasa. Ditangtayungan ku Gusti Pangeran. Dengan komando dari Bang Pardi dan bantuan dari Patrick S Mota, duet Phul Jones dan Indra Mustafi berhasi clean sheet dong!

Persib meraih kemenangan tandang pertama sejak ngelehkeun Bhayangkara di bulan November tahun 2018. Terakhir menang tandang teh Neng Anya lagi cinta-cintanya ngungudag Kang Empul. Ayeuna Anya geus jadi artis bioskop mah poho ka aing, gblg.

Rekayasa Nyieun Macet

Robert melakukan eksperimen pada pertandingan lawan PSIS. Sadar duo bek tengah yang ready stock kiihna masih can bisa lurus, Robert menyuruh Bang Pardi jadi bek ke tiga di antara mereka. Ieu mah sebagey weh, Bang Pardi bek dengan pengalaman saabad mengbal di endonesia, secara taktik bertahan lewih khatam, membaca serangan lawan ge aya di luhureun Epul dan Indra. Teu saukur membaca, Bang Pardi mah selalu nyempatkeun waktu keur ngabales oge. Teu jiga si Jessica euy, boro-boro dibales, chat kami nu ti lebaran taun kamari ge teu dibaca-baca acan. Teu apal kitu adzab jelema nu mengabaikan chat seseorang, engke pas ngorong nu kaluar ti irung lain korong tapi kadongdong.

Efek dari Bang Pardi yang maen jadi bek tengah adalah Persib maen pake 5 bek! Kami sempet reuwas oge ningali dsp, lamun bang pardi turun berarti nu ngisi bek sayap kanan nyaeta… Henhen da Nehneh!

Tentu saja 5 bek ieu tidak ngajieun kami lebih tenang. Nu aya angger hariwang, leuwih hariwang malah. Paketan Henhen, Epul, jeung Indra ada dalam 1 kota penalti yang sama. Rekayasa ieu dijamin Robert bakal meningkatkan tingkat kemacetan serangan PSIS, moal eleh dari rekayasa dishub muter-muter lalu lintas di Sukajadi Cipaganti. Bari mere jempol atuh Robert ngomong rekayasana ge.

Lima menit maen, glek weh oskadon pancen oye diinum. Robert gogodeg ningali Phul Jones dikartu koneng nuar lawan ti tukang disakaliguskeun.

Persib lebih memilih bermain menunggu dengan mengandalkan serangan balik untuk menyerang. Jarak antara lini belakang dan tengah rapet pisun, serapet tubuh kami dan Anya Geraldine basa tahun baruan. Enyoy coy!

Sadar akan karapetan ieu PSIS nyoba cara lain, nurutan cara Persebaya dan Bhayangkara Epce untuk bisa bongkar lini pertahanan Persib dengan cara mere bola direct langsung ka daerah antara kiper dan bek. Sempet beberapa kali berhasil, tapina untung weh pemaen PSIS ma belet, ditambah kadang umpan direct PSIS mah leuwih sering bungbeng daripada tepat sasaran. PSIS nu haseum oge maenna nyieun babak pertama rada tunduh oge, entah efek Oskadon Pancen Oye oge kitu nu diinum sababaraha menit saacanna.

Korbankan Lini Tengah

Setiap keputusan memang selalu ada resiko dan implikasina. Efek samping dari rekayasa pertahanan Persib selain nyieun macet di tempat lain adalah nyieun serangan Persib mandeg oge. Padahal sebenerna lapangan lalowong kusabab kurang jelema tiap nyusun serangan. Cuma Eze, Vizcarra, Bow, sama Rene (mun daek) yang terlibat. Dua bek luar, Henhen jeung Ardi cadu buat naek. Bahkan sering pisan lini tengah ngan nyesa duaan Mas Har jeung Rene Gede Mihelik.

Dua bek sayap kita ngajedog 3 sentimeter di depan kotak penalti sorangan. Disorakan ku si Eskobar (Esok Kontol Bareuh) “Ucingna ngokok, ucingna ngokok, ucingna ngokok.” Tapi Ardi jeung Henhen teu paduli, kajeun ngokok tapi batur kapanggih daripada ngider kamana-mana tapi ucing tuluy. Nyahona nyumput di jero imah.

Aya suatu momen ketika Vizcarra keur dribel motong kompas ti kenca ka tengah, hayang ngoper ka kenca deui pas ngalieuk eweuh sasaha. Menta Ardi naek tapi kagok Ardi keur ombeh. Henhen dan Idrus jarang pisan atuh overlap mantuan Bow jeung Vizcarra. Hoream oge mereun manehna geus cape-cape naek nyahona teu dioperan. Jauh-jauh lumpat nyahona ngan ningalikeun Bow tekak-tekuk. Mending cicing di tukang bari ningali Kim Jepri ngevog prank pura-pura jadi bule di bench Persib. Tapi da emang si Kim Jepri mah setengah bule ketangnya.

Teu naeknya Ardi dan Henhen berakibat minimnya pula opsi buat umpan silang seperti yang selama ini selalu dilakukan pemaen Persib. Cuma Bow nu coba beberapa kali gutak-gitek di gawir tapi teu diumpan-umpan. Eze jeung Vizcarra geus ngadagoan bari lalajo #NgobamDidiKempot. Nepi lalajo beres, can keneh aya bola nu dikirim, geus nanya di twitter ka @JNEcare tapi masih dititah nunggu 1×24 jam. Ternyata bola masih weh dikeukeuweuk sama Lord Bow.

Vizcarra di kiri mah potong kompas wae, emang manehna mah sih kan inverted tea. Jadina bagian kiri kosong wae ketika nyerang. Paling ge Eze dengan inisiatif sorangan geser ka ditu. Hayang ngobrol jeung hakim garis meuli bendera di mana. Keur budakna di Chad ayeuna keur milu ekskul pramuka. Rek latihan sandi morse.

PSIS Hasyeum

PSIS jigana aget, berharap bisa eksploitasi duet Phul Jones ama Indra Mustafi aipek malah aya 5 bek di pertahanan Persib. Ku logikana, Persib nyisakeun Mas Har jeung Rene hungkul di tengah kuduna PSIS nguasai lini tengah soalna bisa unggul jumlah pemaen di area eta. Tapi da goblog. Hari Nur, Septian David, Eskobar (Esok Kontol Bareuh), cadu mundur pantrang mulang. Malah ngajaredog di sisi lapangan. Bikin bola-bola serangan PSIS jadina selalu bungbeng, da operan merambat dari belakang teu jalan. Bener weh rekayasa Robert teh matak nyieun macet serangan PSIS.

Situasi tunduh babak pertama berlanjut hingga awal babak ka dua. Lini tengah tidak ada yang dominan. Para gelandang PSIS jeung Persib teu bisa membuka akses buat para penyerang. Tapi Persib boga Rene si alus Mihlik, ketika lini tengah tidak bisa dikuasai, maka adu sungut adalah jalan pintas buat menang. Si Patrick diharewosan “Brewok maneh palsu nya? Eta mah Digambar make spidol pemanen anyeeng.” Si Patrick teu narima, ngabales rek nyekek Rene tea. Tapi wasit nu di hareupeun ningali langsung mere kartu bereum ka Patrick.

Kami rada ngorejat saat si Patrick diganjar kartu merah. Untung si ieu emosian jadi weh kudu mandi leuwih gancang ka Octopus Laswi. Anyeng jauh kieu mandina si Bule teh.

Maen 11 pemaen wae rivuh ieu Semarang tapi di Magelang, dengan 10 pemaen PSIS bingung kudu kumaha. Anu tadina terus mencoba nyerang ayeuna sieun da sadar bakal beak ku counter gancang Persib.

Ningali PSIS anu geus mulai merod, kuch Robert bergerak dengan memasukan Gozo menggantikan Vizcarra anu emang masih kitu-kitu keneh. Untung Gozo nu asup bukan si Backpass Stronger.

Masukna Gozo ieu nyieun tambah was-was lini belakang PSIS. Diajak sprint ku Bow dan Gozo mah aya bahan ongkek ieu barudak Mahesa Jenar. Jafri Sastra ge akhirna memilih untuk menarik satu flankna dengan memasukan gelandang nomer 6 anu teuing saha ngaranna da teu wawuh. Namun masukna nomer 6 ieu nyatana ge teh ngaruh-ngaruh amat karena tempo sepenuhna telah dipegang barudak Maung Bandung.

Asup Anyeng!

Sepanjang pertandingan karena instruksina pemaen sayap ulah maju teuing, krosing Persib lolobana diagonal dari pangkal sepertiga area pertahanan PSIS. Eweuh nu majenun ih umpan silangna. Eze ge sampe kaciri frustasi jol hayang mandi senah.

Kabeneran weh akhirna aya momen Henhen da Nehneh berhasil meunang bola di ujung lapangan. Crossing cantik bagai umpan lambung takode-kode Shalom Razade. PSIS belet oge sih, King Eze dikencarkeun begitu aja tanpa ada yang ngawal. Nya stungta atuh jebol gawang mereka.

Mun kita-kita orang biasa mah kan ngan palebah palangkakan nu bisa celegeng teh, tah King Eze mah sirahna ge bisa celegeng. Apalagi kalao melihat umpan silang melambung yang manis bagai tai ucing digulaan. Jaba gulana gula aren, biar kekinian tea. Asup weh bikin Persib meunang.

Kecelegengan King Eze membuat usaha pontang panting, lumpat ngudag bari teu beunang, hulang huleng melihat umpan silang Phul Jones dan Indra Mustafa ya Habibi terbayar. Clean sheet dong anyeng! Oskadon Pancen Oye sakebet ge jadina ngan diinum hiji.

Hatur Nuhun pandawa lima bek hasil rekayasa macet Robert Albert. Hatur nuhun sundulan celegeng King Eze. Hatur nuhun Rene si Gede Mihelik dan Patrick si brewok KW.

Meunang!

Salam, [jay. fah. / bus]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
×
×

Cart