Draw itu Imbang, Stun itu Tunduh

Boro geus pede bakal meuang 3 poin balik ti PTIK, Persib justru hanya mampu mendapatkan hasil imbang kosong nol lawan tim tuan rumah Bayangkara FC.

Dari waktu pemanasan sampe beberapa menit setelah wasit niup piriwit mulai pertandingan, Persib maen jiga nu betul. Bola berhasil dikeukeuweuk sama barudak Kochrobert. Tapi ya gitu deeeeh. Sekedar dimiliki saja raganya, sedang hatinya tidak sampe ke gawang. Serangan Persib jarang bisa menciptakan peluang, tong boro peluang ketang, ngirim bola ka kotak penalti Bhay FC oge ripuh pisan. Sirkulasi bola Persib lolobana puputeran di area belakang dan tengah. Bola geus ka tengah si kehed teh dibalikeun deui ka tukang. Backpass stronger anying!

Sebuah Babak Yang Stun

Berduet dengan Mas Har bikin Omid kaciri gawe olangan. Nya kahartos sih, Mas Har mah kan emang fungsi utamana nyilakakeun pemaen lawan agar pertahanan Persib aman tentram dari serangan.

Bantuan buat Omid NazarKDI datang paling ti si Kevin nu rajin turun ka tukang boh buat menta bola, boh buat mantuan lini pertahanan, atau sekadar mengisi waktu luang aja. Bosen cicing di kotak penalti bola teu datang-datang, geus scroll-scroll feed tokopedia sampe handap pisan, direkomendasiin segala macam dari media tanam plus kompos tanah Lembang sampe jas hujan hijab. Antik anjir eta jas hujan hijab, jadi tudungna teh bentuk segi tiga sampe ka handap jiga kerudung robani kitu, tapi anti air. Beda jeung tudung jas hujan biasa nu masih ningalikeun poni rambut dan tidak menutupi bagian dada. Cocok untuk para rider syari yang ingin tetap menjaga aurat saat huhujanan naek motor.

Esteban teuing kamana, sakali na kabagean nyekel bal pinapsueun hungkul. Pengambilan keputusan yang buruk kerap diperlihatkan oleh pemain naturalisasi ini. Lapur pisan emang timing doi, sering kali Persib leungit momentum pas bola aya di suku si piscara karena loba teuing dicoo, samaruk umay Leonel Messi merennya bisa ngaliwatan 11 pemain sakaligus. Sok Heran wae.

Kedua sayap yang kali ini diisi oleh Frets Butuan dan Febrry Hariyadi tidak dapat berbuat banyak. Dua full bek Bayangkara FC, Alsan sanda dan Putu Gede, sapeuting, khususna di babak ka hiji, disiplin dalam bertahan dan mempertahankan hubungan dengan kekasih. Jarang pisan duaan eta leor atau sekedar maju mantuan nyerang. Nepi dua kali Bow jeung Frets tukeran tempat hasilna tetep deadlock. Di dalam lubuk hati si Alsand dan Putu teh ngomong ‘sugan teh Frets/Bow bakalan maen ngabret aripekteh geningan EASY’. Sampe ka kalimat dalam hati ge sarua atuh ieu duet full bek yang sudah sehati sedaging.

Ieu mah lawan Bhayangkara hiji cipleu, kabeh cipleu. Sugan menular. KvK di menit awal sempet bikin reuwas Wahyu Tri lewat tendangan luar kotak penalti. Mun eta asup sih bisa jadi pembeda di pertandingan ieu. Bhayangkara bakal nyerang bebeakan, Persib bakal masukkin Kim Jepri buat backpass stronger.

Aku Di Sini Setia Menunggumu

Di sisi lain lapangan memang Bhayangkara terlihat sabar menunggu. Menanti kesempatan untuk menikung. Prinsipna ayeuna mah geus lain sebelum janur kuning melengkung, geus jadi binor ge angger bisa ditikung. Ya minimal VCS mah bisa meur.

Serangan Bhayangkara banyak memanfaatkan kesalahan barisan penyerang Persib terus diumpan-ngabengkeun kepada Bruno Matos di depan. Lee yu jun, Hargianto, TM Ichsan maen apik di lini tengah Bhayangkara FC. Fokus utama mereka menghentikan Omid nyusun serangan juga menambal dua full bek. Trio ieu hade pergerakanna, selalu bisa bikin Bhayangkara menang jumlah pemaen boh di tengah, boh di sisi.

Peluang Persib hanya tercipta dari tendangan jarak jauh dari Kevin dan Bow. Eta juga posisi najongna sama sekali tidak ideal, jadi hasil tajonganna oge ngan saukur golotok cinong. Kiper budak ssb ge bisaeun dititah newak tajongan jiga kitu mah.

Delapan belas menit Persib teu bisa asup ka kotak penalti, kusabab sama si Anderson dititah muka sapatu saacan asup, tapi Vizcara jeung Kvk embung ngalepas sapatu da kakina keur perawatan rorombehen kudu ditutupan, mun beunang rumput bisa jadi tetanus. Yaudah ku Anderson teu diizinan. Tapi, lini tengah pas kitu masih jadi milik Persib. Omid sama Mas Har ge wani lawan Yujun, Hargianto, Adam Alis jeung si Matos, tapi semua berbalik biar teu tutung pas Yujun mulai jadi preman di lini tengah. Matos ge jadi lewih atah adol pas ditempel Mas Har, Mas Har kaciri pisan ripuh lawan si gen guludug ieu.

Semakin berjalannya waktu, Bhayangkara FC mulai bisa mengendalikan permainan. Tempo masih keneh lambat sih. pertandingan menjadi sangat membosankan untuk disimak, setun lalajona oge alabatan lalajo catur di Lativi jam 2 subuh. Setelah 18 menit nu kaharti eta, sesana 72 menit ka ditu udah rongsok Persib ieu. Tunduh. Geus ngeluk-ngeluk weh  sirah aa di pangkuan Neng Rania.

Berbalik

Asup babak ka dua tekanan dari Bayangkara FC beuki edan, lini pertahanan persib terus-terusan ditekan. Pabalik letah buat Persib, matakan mun mere tong dipenta deui, mere serangan ka Bhayangkara tapi kalakuan barudak jiga nu hayang diserang balik.

Pelatih gercep merasakan peluang terbukanya hati si doi. Beberapa kali pertahanan Persib bisa tembus dengan skema menyerang mereka, penyerang senior citizen lotkol Herman Dzumafo diasupkeun buat bikin Babang Nick dan Bang Jupz sibuk. Kehadiran awak badag Dzum beberapa kali menarik duet center bek Persib mengacaukan garis pertahanan. Second line Bhayangkara mulai beraksi bikin rerempodan tungir pemirsa.

Bagaimana tidak rerempodan melihat tangkapan Bli made yang tidak cepel. Lain sakali dua kali pulak eta tangkapan newak hayam dipertontokan oleh Bli Made. Ke deui mah sarung tanganna dioles heula aibon geura meh teu lesot wae.

Duet Omid dan Mz Har beuki bangga weh dipermainkan trio gelandang Bhay FC. Tidak imbang di lini tengah ieu bikin Bhayangkara akhirnya menguasai pertandingan. Matos bersama Adam Alis emang ngajieun Mas Har jeung Omid tembus wae. Boro-boro rek nyusun serangan ka hareup, ieu menanggulangi serangan wae kewalahan. Bodona, ieu barisan serangan Persib malah maen cang kacang panjang nu panjang ucing. Vizcara, Bow, Frets, KvK kompak kieu teu walakaya di depan Nur Hidayat jeung Anderson.

Respon Gawir My Way A la Kochrobet

Di sini lini tengah persib geus teu bisa nanaon. Tapi Robert Albert justru merespon dengan memasukan Cees Win yang notabenene nya adalah pemain sayap. Erwin Sosorongot masuk menggantikan Frets Butuan nu menurut peneropongan penonton mah maen teu goreng-goreng teuing walau teu alus oge sih, ya B aja lah. Tapi si Frets masih leuwih saleheung tibatan Vizca aral.

Hasil masuknya Erwin Ramdani tetep bikin Persib hese kaluar dari tekanan Bayangkara FC. Duet Lee Yuu Jun dan M Hargianto masih terlalu tangguh jang lini tengah Persib. Operan-operan gelandang Bhay FC mulai nyambung.

Berselang lima menit kemudian pelatih berkebangsaan walanda yang sudah dituakan oleh anak-anak muda memasukan pemain tengah lainnya, Abdul Aziz. Hanjakalna nu digentos justru si KvK yang penampilannya sedikit lebih baik dari si Piscara yang sejak babak pertama tadi tidak menunjukan performa standar.

Kedalaman skuat sedang dalam masalah ketika pemaen nu sepanjang pertandingan teu puguh jiga Vizcara ieu hayoh weh dititah neangan gul. Hayoh weh dribel ti ujung wetan ka ujung kulon. Kevin mah padahal kapake keneh atuh keur tajongan bebas jeung keur najong tarik ti luar kotak penalti hungkul mah. Sungguh heran emang pipikiran Kochrobet mah. Kaget mereun Vizcara ge, sugan teh bakal manehna nu diganti.

Di Babak ka dua ieu sebenerna celah buat nyerang liwat gawir menjadi lebih terbuka seiring dengan permainan Bayangkara yang mulai gencar melakukan serangan. Kedua fullback bayangkara mulai rajin mantuan penyerangan. Ada ruang kosong disediakan untuk almukarom Febri Bow buat tekak tekuk gual geol sebelum akhirnya beunang bolana ku batur.

Asupnya Abdul aziz juga tidak terlalu banyak meberikan perubahan, beberapa kali justru kontol bolanya terlepas nyieun momentum hilang begitu cepat. Beruntung meskipun Bayangkara loba nyerang tidak ada satu golpun yang bersarang di gawang I Made. Satu tajongan Anderson Sales di pengujung babak ka dua hanya menerpa mistar gawang membuat kedua tim harus puas berbagi poin.

Permainan Persib jiga kemeja kantor Alisan di tumpukan paling hareup Yogya Kepatihan, polos weh kitu eweuh polaan.

Hasil remis di kandang lawan sebenerna mah alus, tapi da Persib mineung teuing eleh jeung draw di kandang sorangan jadi teu bisa dibanggakan oge hasil draw ayeuna. Geus teu degradasi weh target ayeuna mah.

 

Salam, [Luk. Fah. / Bus.]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
×
×

Cart