Hantu Peluit Kanjuruhan

Bermain di Kanjuruhan selalu bikin liang bool rerempodan, emang angker pisan sih. Jurig piriwit yang suka merasuki piriwit wasit belum juga berhasil diusir sama orang pintar seantreo Malang. Maenya kudu Bah Karma dari Batu Jambrong yang turun tangan? Biar piriwit wasit di Kanjuruhan bisa berbunyi dengan bebas tanpa banyak diganggayong sama Sam IB. Termasuk semalem, kajadian piriwit kasurupan ku jurig ateul terjadi lagi.

7 KEGOBLOGAN TADI MALEM WASIT VERSI ON THE SCROT. NOMOR 4 AKAN MEMBUATMU TERCENGANG!!!

Pertadingan lawan Arema tadi malem adalah yang paling chaos buat Persib sampe pertandingan keempat Liga Gojek. Bukan hanya rusuhna Aremania yang lempar jumroh sampe turun lapang, tapi kepemimpinan wasit ge naudzubillah bikin emosi. Untung kami ngora keneh, rajin olahraga, sering ngaji ka mesjid. Jadina terhindar ti nu ngaranna darah tinggi jeung ngomong kasar.

Tapi serius wasit Handri Kristanto ieu butut pisan kepemimpinanna. Di menit awal keneh Thiago nerima umpan, hakim garis geus ngangkat bendera pertanda offiside, eh si Handri ieu teu niup piriwit. Bete jadina kan si hakim garisna, geus make deodoran tahan 182 jam rek nembongkeun keleknya yang wangi malah teu dianggap.

Kegoblogan Handri bukan hanya sekali, dua kali, tiga kali, lewih ti eta. Ngitung pasir di Pangandaran bisa beres, ari ngitung salahna Handri mah teu beres-beres. Sikut masuk ke Eze, kartu kuning Dado, sabaraha kali duel udara nu dimenangkan ku pemaen Persib jadi pelanggaran, Bow dicongkel ti tukang malah jadi out, offside King Eze, Athur nuar Bauman di jero kotak penalti. Serta nu lainna. Nya kan loba pisan? Teori lalaki selalu salah ieu pas pisan disematkan kepada si kehed Wasit Handri.

Taktik Gomez

Sadar pemaen jiga Inkyun teu bisa diharapkan maen lewat tengah, Gomez coba nitah untuk langsung mere bola panjang ka hareup. Bola ka hareup ieu teu saukur asal untung-untungan beunang. Ka kanan, ka kiri atau nyimpen bola di antara 2 bek tengah Arema. Dado jadi pemaen nu paling joss mere umpan panjang eta. Lolobana tujuanna emang King Eze nu bisa jadi tembok untuk mere bola pantul ka lini kedua, saumpama eleh duel ku Arthur ge bola pasti jadi liar di hareup kotak penalti untuk diperebutkan ku Bauman atau Inkyun.

Pergerakan Eze nu melebar ka sayap ieu jigana maksudna biar si Arthur ikut katarik oge. Jadina di jero kotak penalti engke Bauman duel jeung Purwaka nu secara postur mah eleh Mas Pur. Tapi prakna di lapang Eze jarang pisan mere umpan silang pada Bauman. Arthur ge cicing di areana teu kabita pergerakan Eze jadina hese buat Bauman duel. Padahal Eze udah ngajak Arthur ke Griya Lyra. Gratis dibayarkeun ku Eze. Tapi ternyata Arthur hayangna ka Venetian. Jadi we teu milu si Arthur. Kajeun mayar sorangan ceunah.

Strategi ieu bisa berhasil menciptakan 2 gul Persib. Kombinasi Eze jeung Bauman emang joss pisan. Duanana teu egois, tapi saling melayani. Bauman geus apal kahayang bola Eze jiga kumaha, Eze ge geus apal bola nu kumaha rek dibere ku Bauman. Tidak seperti Arthur, Bauman mah edek wae diajak ka Griya Lyra pas keur promo happy hour ge. Jadina di jalan duaan loba ngobrol menciptakan kemistri.

Enak atuh Bauman maen tadi malem mah. Ngaganggu build up serangan bek Arema, ngisi posisi nu kuduna jadi posisi Inkyun, wani duel jeung Arthur. Embung eleh, labuh hudang deui. Diputuskeun gancang move on. Bauman ge beberapa kali turun ngabantu pertahanan. Terus tiba-tiba aya deui di hareup ngabaturan Eze. Fisikna alus, rarayna kasep. Teu perlu waktu lama buat nambah followers jeung endorse cukur rambut.

Duet Eze dan Bauman ini emang duet bahaya yang dimiliki persib saat ini pergerakan keduanya begitu cair ketika Eze kagawir Bauman ada dikotak penalti dan begitu juga bila sebaliknya, Bauman bukan pemain pemalas emang doi daek turun mantuan katukang Bauman berhasil jadi filter serangan pertama Arewa sering terlihat Bauman berhasil memutus serngan Arema di area pertahanan Arewa, dan tak jarang berbalik jadi serangan buat Persib. gol kadua Persib jadi bukti klopna duet duastriker ini  setelah berhasil ngarebut bola Bauman jeli ningali posisi Eze yang siap muka ruang dengan operan enjoy Eze tinggal berhadapan dengan si Utam, dengan kalemnya Eze mengarahkan bola kegawang Arema yang kosong melompong.

Satu pemaen lain nu rapih maenna nyaeta Ardi Idrus. Ardi stabil pisan ngajaga posna, mun teu kudu naek nya moal naek. Barina ge rek naon naek? Serahkan saja pada Ghozali dan King Eze. Arema buntu nyerang ti kanan nu diisi ku Dendi atau Syaiful. Ardi terlalu disiplin buat bertahan. Tanda bahaya buat Toncip.

Satu lagi, hari dimana Persib gagal mempertahankan keunggulannya. Lewat kejadian nu geus jadi kabiasaan, adat kakurung ku iga, pemaen teu disiplin pas defend. Lapur lurd. Atah adol banget lah pokokna mah. Nu pertama teu paham bola jauh keneh ti kotak penalti, dan bek oge can pada ngagoler, Deden ngiluan maju lah. Mantap mania… Mancing!

walau gagal memepertahankan keunggulan, penampilan Persib tadi malam patut kita apresiasi ditengah tekanan penonton Arema, persib masih mampu mencuri poin di kandang batur. masih ada waktu satu minggu bagi tim pelatih untuk memperbaiki kelemhan Persib.

Arema: The Legend of Gang

Lawan penyerang tangguh dan tidak mudah menyerah beberapa kali ngajieun bek Arema ripuh kudu duel. Jaba Hanif jeung Atayev ieu rada hoream ngabantu pertahanan. Hanif jeung Atayev lewih resep ngolah bola di tengah bersama Balsa.

Rada kaharti oge sih sebenerna karena bek Persib sabaraha kali masang garis pertahanan tinggi. Enak buat Thiago ngajak lari Sabil nu nutup pemaenna medioker pisan. Sabil ieu lamun nyokot bola disakalikeun wae, sebagey bek tengah eta bahaya pisan. Komo di awal babak kadua Sabil sempet ngalamun.

Arema teu bisa memanfaatkan keunggulan jumlah pemaen 11 + 1 si Handri. Seranganna loba putus, tapi sakalina bahaya, aya kesalahan ti lini belakang Persib eta langsung jadi gul. Gul pertama Sabil apeu nutup Thiago, gul kadua Henhen can siap puter balik abis maju di sisi kiri. Padahal Hendro Siswanto ieu naon coba gunana? Nyerang henteu, bertahan ngan sakali-kalina nenggar Bow.

15 menit terakhir babak kadua sebenerna fisik pemaen Arema geus beak. Persib jadi loba nyerang, tajongan ka gawang ge lewih loba di kisaran menit eta. Tapi gul ti Balsa sempet ngajieun semangat pemaen Arema lain kembali meningkat. Semua terjadi sebelum negara sendal menyerang.

A T E P

Kapan masuk? Tau-tau udah di dalem lapangan aja.

 

Salam, [FAH, XUK/OMZ]