Inginnya Setiap Minggu Melawan Persipura

Persipura kembali menjadi pesakitan ketika bertanding melawan Persib. Sejak 7 November 2014 di Palembang, Kakak Boci belum lagi bisa ngajak Inkyun dan kawan-kawan buat ngalahin Persib. Luar biasa atuh, lawan tim dengan trofi juara ISL paling banyak, tim yang rutin ada di papan atas klasemen, Persib bisa menjaga keperawanan selama 5 taun. Tinggal 10 taun deui meh cicilan KPR lunas. Geus kitu mah bisa nyokot lising expander.

Semakin superior ketika bisa nyetak 6 gul dari 2 pertemuan terakhir lawan Papuans Boys. Taun-taun basa kami SD mah atuh asa Persib wae nu dibantai ku Persipura. Geus teu aneh ningali hasil akhir eleh 4-0, 5-0, atawa 5-1. Uyuhan nyetak hiji gul ge, ayeuna Persipura nu dibere sabiji. Tambah biji sorangan nu dibawa ka mana-mana jadi boga tilu.

Awalnya sih, coba-coba

Begitu jawaban Robert —yang pengen disamarkan namanya jadi Rose— ketika ditanya Pak Yaya kenapa kudu Bang Pardi yang harus gantiin Jupe jadi bek tengah.

Padahal di pojokan bus aya Indra Mustapi keur baca thread KKN di Desa Penari. Si Indra ngajak Dhika Bayangkara buat maturan maca tapi da si Dhika mah geus maca ti irahan tau. Ngajak Kepin teu ngartieun Bahasa Indonesia. Akhirna Indra khusyu maca caritana seorang diri bari make headset nyetel lagu “Apa yang Merasukimu” biar teu sieun tea, eh saking tarikna eta volume hedset JBLy nepi teu ngadenge digeroan Rose buat maen. Karena teu diwaro akhirna Rose nyuruh Bang Pardi jadi duet Kuipers.

Rose geus ijin teu bisa hadir di lapangan karena poho mawa duit, teu bisa udunan mayar lapang. Padahal kan perjanjianna nu eleh mayar lapang, jaba performa keur butut, jaba lawan Persipura, Rose teu yakin bisa menang, jadi kajeun teu hadir we lah. Make alesen klasik; tugas negara kudu anter mader indit arisan keluarga.

Pada praktiknya, Bang Pardi dan Kuipers berhasil membuat lini pertahanan Persib aman, walaupun teu nyaman. Yaaaaah, emang sih sedikit banyak terbantu oleh capruknya organisasi serangan Persipura yang dirancang Inkyun.

Persib geus bener pisan masang Mas Har jeung Dado di lini tengah buat nagenan Inkyun jeung Mesido (Messi Ronaldo). Dua gelandang petarung kieu bikin Inkyun loyo, banyak moe Korong. Mesido mah komo, babak kahiji can beres geus diganti. Rek fokus liga cempiyen minggu hareup ceunah.

Inkyun yang teu berkutik karena langsung dihadang Dado nu geus hapal karakter Inkyun, memaksa Kakak Boci jadi sering turun ke setengah lapang buat menta bola. Kakak Boci berharap Bang Pardi atau Kuipers kapancing milu pergerakanna. Nyatana duaan eta tetep di posnya, malah Mas Har yang atoh karena aya mangsa. “Haaag ka dieu kaka, enak nih” batin Mz Har. Kakak Boci turun, eh Ian Kasela Kabes jeung Tibo eweuh insiatip buat masuk motong kompas ke tengah bikin overload pemaen.

Hen2 Sang Pawang Persipura

Adalah Nehneh van Henhen yang jadi batu giok kokoh di sisi kanan, berhasil nyakuan Ian Kabes. Kamari adalah salah satu permaenan paling rapi dan enakeun Hen2 selama bernomor 12 di Persib. Hen2 teu loba naek mantuan Febri, da geus percaya Anis Coy hungkul mah liwat ku Febri. Fokus bertahan justru menjadi kunci keberhasilan Hen2 menghentikan pergerakan Kabes.

Geus jiga perempatan KFC Supratman atuh, ngajieun serangan Persipura macet total. Ian Kabes nu taun 2014 bisa adu lumpat sama Vlado jeung Bang Pardi, kali ini loba hah heh hoh jiga keur adu keong. Si Ganteng numer dualas disiplin bukan hanya dalam mengawasi pergerakan pemaen, tapi juga pada antisipasi bola. Jarang kompromi, meunang bola piceun. Bola aya di manehna, bikeun ka si Bow langsung meh bisa segera COD sama Anis.

Geus ah ulah loba teuing dipuji si Hen2 mah, bisi isuk purlap deui. Hahaha.

Absenna pemaen Persipura jiga M. Tahir, Ibrahim Conteh, jeung Mahamadou Samasa emang bikin serangan Persipura teu jelas. Lini tengah Persipura kaciri lowong, enak pisan aliran bola ke Kepin bule jeung Eze, nu sok langsung head to head dengan Salampessy jeung Ribeiro, sangat lancar.

Eze wae 5 menit pertama geus offiside 3 kali, eta ge jarakna di sepertiga awal pertahanan Persipura. Tidak ada gelandang nu ngafilter bola di tengah jadi faktor utama bocornya pertahanan Persipura.

Rata-rata pemaen Persipura nu maen geus karolot ge jadi penyebab pertandingan teu saimbang, Anis Coy geus ripuh pisan diobok-obok pada mabok ku Bow. Mun panon wasit keur teu kaasupan sambel geprek bensu level 10 mah eta kuduna si Anis geus kartu bereum pas narik baju si Bow di jero kotak penalti. Apa lacur penalti tidak didapat, kartu bereum ge henteu. Tapi anggeur weh hayoh digosok eta panon, nyaho keur perih. Jadi we teu ngadeleu pas tajongan si Eze geus ngaliwatan garis gawang.

Selain Anis, pemaen U-40 lain jiga Wanggai geus teu bisa maen sorangan jadi DM. Kakak Boci udah kibas-kibas bendera putih pas panggih Mas Har. Ian Kabes geus hese adu lumpat jeung Henhen. Padahal Ian Kabes geus coba nyogok Hen2 make saldo gopay, tapi untungna Hen2 makena OVO. Karena loba promo di Grabfood pake kode Grabkeun. Jaba OVO mah bisa dipake meuli kuota di tokopedia, meunang cashback make kode TOPED.

Ezeciel Koil

Salampesy sendiri loba tatanya ka Ezechiel tentang adikna Bauman, menurut kabar yang didengar Salampesy, adik kembar Bauman sangat sakti dalam menggaet awewe. Ezeciel nu loba digogoreng sama adikna Bauman bungkam tidak mau menjawab. Geus mah kesel ka lanceukna maen lebih jago, adik kembarnya suka ngekeak dalam LPM, eh ieu Salampesy terus merongrong dengan pertanyaan menta dikenalkeun. Jadi weh si Eze beringas bisa ngagulkeun dua.

Well, Eze kamari emang keur enjoy-enjoyna maen. Eze tidak loba gogorowok ka wasit, teu loba lalabuhan di kotak penati, peluang enakeun bisa jadi gul, daek ngoperan ka baladna nu posisina kosong. Selain karena faktor Salampesy ternyata performa itu akibat terinspirasi lalajo Soleh Solihun Interview dengan Kaots, permaenan Eze semua berubah. Karena Eze adalah penggemar Koil ti orok.

***

8 poin dari 4 pertandingan, 2 menang 2 remis adalah rangkaian positif Persib Bersama pemaen-pemaen anyar. Lanjutkan, Sib!

 

Salam, [fah / bus]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
×
×

Cart