Mejus (DEUI) di Jalak

Menjelang laga kandang kali ieu suasana Jalak kembali padukdek dibandingkan laga-laga kandang sebelumnya. Dipertandingan ieu antusiasme bobotoh untuk hadir langsung ke stadion kembali meningkat. Antrian masuk stadion sudah mulai terjadi sejak pukul 4 sore. Sinyal hape ge mulai padukdek menjelang Maghrib nyieun kami hese mere kabar ka bebeb, Teteh Shaloom. Jadi weh teh Shaloom teh baeud nepi ka ayeuna. Ulah waka baeud atuh Teh Shaloom, teu apal ieu aa beres lieur lalajo PERSIB.

Penuhnya Stadion nyatanya berbanding terbalik dengan permainan Maung Bandung. Bobotoh kembali bergairah tapi Persib maen loyo jiga nu ejakulasi dini. Kuch Robert jigana ketagihan dengan formasyen cobi-cobi 3-4-3 usai sukses raih 3 poin di Semarang dengan stratehi eta. Tapi kuch Robert seolah poho bahwa di skuad Persib ayeuna mah rada bermasalah dengan yang namanya konsistensi loba na pemaen anu sakapeung. Sakapeung alus tuluy butut teras. Contoh pemaen sakapeung ieu teh nyaeta Kim Kuncir, Rehe Gede Mihelic, Nehneh Henhen, dan masih loba keneh hoream nyebutna ge da curiga kabeh sa skuadeun anu sakapeung teh. Berarti saha wae anu konsisten alus? Cik bantuan kami jawab nyuak bobotoh.

Skema tiga bek tengah nu kembali ditampilkan berjalan tidak mulus. Pertandingan baru berjalan empat menit Persib geus kudu kaasupan setelah Bojan melakukan blunder. Sebuah awal yang buruk. Dan dilanjutkan dengan keburukan lainnya. Nuhun.

Niat rek kembali jeceng selama 90 menit ternyata sirna. Maung Bandung kadung bucat tiheula menit kaopat. Kesalahan Bojan anu loba lila nyekel bal kusabab bingung eweuh nu menta dan langsung dipress ku empat pemain Bali. Duet lini tengah Kim & Rene eweuh nu turun menta bola ka Bojan, jadi Bojan kagok pusing mencoba dribling anu berakhir diceletot pemaen Bali United.

Sukses nyeletot bal ti Bojan, peman Bali langsung bret nyerang, edan eling ieu transisi dan langsung jebol weh gawang Bli made. Saanggeus kajebolan dini ieu, Maung Bandung lainna bangkit, ngadon leleus, persis pisan jiga nu eja kulasi dini. Obat bodrex anu niatna dibeuli jang ngalalajoanan duet Indra-Epul nyatana ku kami karek digayem kamari peuting, 5 tablet sakaligus kagok eraskeun! Moal baleg.

Horor di lini tengah bernama Rene & Kim

Kagok lieur lah ieu mah. Duet Rene & Kim di lini tengah menjadi titik lemah permainan Maung Bandung. Rene yang bertugas mendistribusikan bola dan penyambung lini tukang ka tengah maennya kadon nutug. Semakin kadieu, beuki kaciri pemaen asal Slovenia ieu wadul golejra lah maenna. Secara kabisa, ngan bisa najong bola mati, tapi predikat jago bola mati oge masi bisa diperdebatkan sih. Sok inget-inget sejauh ieu aya teu tajongan bola mati Rene anu nyieun arurang ngomong atawa nyeletuk “ANJING ALUS KIEU TAJONGAN!” Kami sih poho pernah ngomong kitu atau henteu. Lamun poho berarti nya emang eweuh nu spesial ti permainan Rene sejauh ieu.

Rene mejus, duetna peuting ieu oge  teu  eleh bapukna. Bertugas menggantikan peran Mas Har, Kim justru teuing kamana sepanjang laga ieu. Ulin ucing kup jigana mah jeung budakna Irfan Bachdim di sisi lapang. Tos lami teu pependak sareng keponakan, jadi Kim milih ngasuh dibanding kudu ngepres Brwa Nouri, Fadil Sausu dan Paulo Sergio.

Kim anu leungit nyieun trio lini tengah Bali ieu enjoy pisan menguasi dan mengatur tempo setidaknya hingga pertengahan babak pertama Bali masih nyekel kendali permainan. Lini tengah Persib dikobal-kobel dari segala sisi. Rene anu sakitu-kituna kemampuanna nyuak beuki ripuh. Bertahan teu mampu, nyerang ge teu kuasa dan jadina wasalam atuh.

Duet Rene-Kim jelas kewalahan meladeni trio Nouri-Fadil-Paulo Sergio. Pembagian tugas trio pemaen di lini tengah Bali juga cuneom pisan. Nouri nu bertugas sebagey penghubung lini belakang jeung tengah ge maen enjoy dalam menyusun serangan. Eleh jumlah pemaen di lini tengah membuat Nouri bisa enjoy menyusun serangan dari bawah. Pas babak pertama aya momen di mana pemaen Bali dengan kalem bisa melakukan build up dari bawah. Untuk kemudian diakhiri dengan umpan panjang nu diarahkan ka tukangeun bek-bek Persib.

Merindukan Mas Har

Jika ada satu pemaen nu dirindukan kehadirannya pada mech kemarin, ia adalah Mas Har. Melihat Paulo Sergio ngacak-ngacak pertahanan Persib membuat hati ini kembali merindukan kehadirannya di lini tengah. Seandainya Mas Har aya,.

Selain eta, euweuh oge variasi nu dilakukan Kim atau Rene di lini tengah. Euweuh kitu kadaek turun ka handap ngajemput bola  lalu mengalirkan bola ka hareup. Walhasil Supardi, Jupe, jeung Boyan leuwih sering langsung ngirim bola ka hareup. Skema nu terus-menerus diulang nyaris sepanjang laga.

Sementara Persib mengalami kebuntuan, kuch Robert meresponnya dengan melakukan pergantian pemain. Gozali jeung Aziz asup ngaganti Vizcara jeung Henhen. Asupna Aziz ieu nu membuat skema Persib rada variatif.

Hadirna Aziz menjadi opsi untuk menyusun serangan dari bawah. Aziz ge leuwih wani dribble tuluy ngaliwatan pemaen Bali. Walaupun tidak terlalu signifikan perubahaanna nya lumayan lah teu jangar teuing di tengahna rada aya tempoeun saetikmah.

Sedangkan dari kubu Bali Utd, Coach Teco memasukan Made Andika untuk ngaganti Dias yang mulai kewalahan nagenan Bow. Febrry Bow nu sebelumna bisa leluasa nembus sisi kanan pertahanan Bali Utd llangsung rada ripuh begitu berhadapan dengan Made Andika mah.

Sabenerna persib bisa nyieun loba peluang lewat tajongan jarak jauh ataupun tina bola bola crossing ngan emang can aya nu jadi gul, aya momen di mana Bow berhail mere umpan silang nu enakeun ka Eze tapi peluang eta disia siaekeun ku si Eze nu milih diving. Padhalmah sikat we atuh ze leheung eta diving the hade bakal jadi pinalti untung teu dikartu koneng oge. Marukanna umay Filipo Inzaghi apa kumaha. Mental mental ngemis pinalti ieu nu kudu dileungitkeun tina pipikiran maneh Ze euy.

Naha Pemaen Asing Persib Barutut?

Ngalawan tim bertabur bintang KDI jiga Bali United kuduna memberikan pencerahan ka kuch Robert atau manajemen bahwa pemaen asing Persib barutut. Mulai ti Bojan we lah, ti musim kamari sebenerna Bojan teh emang eweuh anu spesial-spesial pisan. Build up ti tukang teu bisa, positioning sok ngaco. Ditambah terkadang Bojan mah kaciri pisan jiga nu ker hoream maen, jadi sok asal maen weh nu penting udunan lapang.

Ibarat lamun di band mah Bojan teh tipe pemaen additonal anu biasa aja tea. Alus henteu, rek nyebut butut teu ngeunah da eweuh deui. Tapi jang sekelas Persib piraku eweuh deui sih pemaen asing nu alus? Eh poho musim ayeuna emang aya rekrutan anu joss? Punten ach.

Lanjut ka tengah, aya ngaran Rene Mihelic sebagai legiun asing. Kontribusi Rene sejauh ieu nyuak butut ceuk kami mah. Eweuh nu spesial untuk seorang gelandang asing. Gutak gitek jiga Pluim henteu, daya terobos masuk ke daerah musuh jiga Paulo Sergio Eweuh, fighting spirit jiga Marc Klok henteu oge, leleus jeung ngan bisa najong set piece? Enya bari set piece ge eweuh nu membahayakan. Alus keneh Radopik tendangan bebas mah, ner teu? Hahahaha.

Lalu aya asing Asia anu dieusi ku Artur. Teuing kudu kumaha lamun bahas Artur. Sejauh ieu emang geus tilu gol sarua jiga King Eze tapi plis deh udah masuk pekan 11 masih tilu gul jang pemaen hareup? Kan ga banget gitu. Ningali striker butut kieu teh rasana jiga mesen dahareun ningali di menu mah asa alus jeung menggiurkan dinu foto, pas datang dahareunna jiga cucunguk make kuah indomi, bikin sebel.

Teras terakhir aya Ezechiel Ndouasel anu musim kamari jadi top skor Persib. Tapi musim ayeuna jadi striker medioker Liga 1. Tibatan nyetak gul, King Eze musim ayeuna kembali resep ngumpulkeun kartu koneng dan menta tendangan penalti. Heran ieu ka King Eze, batur mah menta meunang atau beunghar, umak ngadon menta penalti. Lamun rek menta ulang tanggung-tanggung lah, sebel dech. Maenya ka bebeb geus di kosan duaan terus situasi sepi ngan menta lalajo DVD? Pan aneh. Eh lain DVD ketang nonton film di indoxx1, naon eta DVD? Teu kajamanan.

Kumaha manajemen dan kuch Robert, moal dievaluasi ieu pemaen asing? Madura jeung Persebaya bahkan geus nyiapkeun pemaen asing anyar jang tatambah kekuatan. Piraku Persib anu pemain asingna barutut rek cicing cingogo jiga keur nguseup wae di Cikapundung Jl. Siliwangi? Geus apal Cikapundung Jl. Siliwangi mah geus jadi taman umak mah ngadon nguseup didinya Sib, lieur.

Selanjutna, Maung Bandung akan melakoni 3 laga tandang. Siap-siap weh ti ayeuna ka apotek meser bodrex atau rhinos sakalian 10 setrip bising jaradi jarangan jeung paranas tiris geus sasadiaan obat. Rek bangkit moal SIB? Atau rek kieu wae?

Salam, (jay,riz/xuk)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
×
×

Cart