Log Nade Babang Kim!

10 November 2019

Tawa Milomir mengembang siang itu di depan meja kasir Starbucks Malang City Point ketika ningali ig story si Eze keur naek damri rek otw bandara Kertajati. Berbalut kaos “AHHA” yang dibeli di jalan Cihampelas dan celana sontog hasil lelang dari si Peppy, airpods apple menempel di kedua telinganya walaupun hp-nya mah Advan, tidak lupa topi koboi untuk menutupi hasil cukuran nu gagal. Heran atuh Eze mah dititah ka barbershop malah datang ka cukur HANKAI (Handapeun Kai) di sebrang SMP 22. Nu nyukurna ge geus aki-aki pisan. jadina dicukur make pinset hiji-hiji buukna dicabut. Ningali rambut anyar Eze nu jiga gulali, Kim langsung mere vocer gratis parkir mun cukur di Kim Barberpassion. Tapi Eze kaburu packing jeung balanja jadina teu sempet cukur heula.

Milo kemudian membalas ig story Eze tadi “uam ek anam, Ez?”

Eze mengeluarkan alfalinknya, menerjemahkan pertanyaan Milo. Dengan gercep Eze membalas pertanyaan Milo:

“magaugu pugulagang kege Chad, agadaga ugujigi cogobaga”

Milo tampak bingung, sugan teh eta make bahasa Chad. “Gablag si Eze. Bikin pusing saja.” Harewos Milo pas dikasih tau maksud jawabanna Eze ku si Konate nu di tukangeun sarua keur ngantri. Mood Milo keur alus soalna pas tau Eze teu bisa maen lawan Arema, jadi bahasa Eze nu ngalalieur ge dimaafkan.

Terlalu loba chat jeung si Eze, Milo nepi poho mesen kopi. Di tukangeun geus ngantri 3 shaf, geus ditanya ku baristana 3 kali “namanya siapa, Pak?”, “Siapa namanya. Pak?”, “Pak, siapa namanya?”. Di panggilan ketiga ini baru Milo sadar.

“Milo” jawabnya singkat.

“Maaf, kami menjual kopi, bukan susu, Pak. Kalau mau susu, Bapak mending denger Koes Ploes aja.”

Hanya lautan, bukan kolam susu.

Nini nundutan, aki nyoo susu.

Karena mood ngopina geus leungit, katutupan ku kabar absenna Eze, Milo pun teu jadi ngopi. Jadina ngajakan Konate buat makan baso malang kalijati weh. Konate nu bete, geus hayang mesen secret recipe-na Starbucks.

12 November 2019

Jam 12.57, pintu kamar Wisma Banceuy 40 A diketuk. Milo bergegas memakai kembali celananya, mengencangkan gesper andalan ti manehna SMA nu geus leungit logona. Ketika semua telah rapi kembali, Milo membuka pintu dan menololkan keluar matanya sedikit untuk ningali saha nu ngaganggu. Ternyata asisten manehna, rek mere DSP pemaen Persib nu diturunkan sore ini. Senyum kembali mengembang di wajah Milo, kali ini lebih lebar hingga memencet keriput-keriputnya keluar dari zona nyamannya.

“HAHAHAHA REK MAKE KIM WAE IEU STRIKER? LAWAN ARTUR? HAHAHA. KU AING EDANKEUN WE SAKALIAN MAKE JON ALFARIZI AH JADI BEK TENGAH. NYAKUAN KIM HUNGKUL MAH KHATAM ATUH SI JON.” Tidak sadar tawanya terlalu kencang, hingga kadenge nepi Sulanjana no. 5, tempat di mana Kim Barberpassion beroperasi yang kebetulan Kim keur waxing bulu ketek.

“Anyeeeng, nganggap sepi kieu ka aing.” Kim nitah pegawaina ereun, susumbar Milo membuat Kim terpicu supaya Milo memakan kembali ludah yang sudah diciduhkan ke tanah tadi.

Mudah Saja

Sepanjang perjalanan dari Sulanjana menuju Soreang, Kim teterusan ngadenge lagu Sheila on 7 nu Mudah Saja, watir nepi suara si Duta serak. Teuing kunaon Kim hayang we ngadenge lagu eta teh, panggilan alam tea. Turun dari gojek buru-buru, digeroan ku si mamang gojek, Kim ngagorowok bari lumpat “pan geus make gopay mayarna.”

“Lain can mayar, eta euy helm balikkeun.”

Karena merasa bersalah, Kim pun kemudian mere vocer gratis parkir mun cukur ka Kim Barberpassion ka si mamang gojek. Dari Jalak, langsung otw ka Sulanjana si mamang. Buat gratis parkir, ai cukurna mah henteu. Anying cukur 50 rebu, mending di balubur 15 rebu, geus dipijet batek sakalian beheungna.

Kim memang geus nyaho manehna bakal jadi starter di pertandingan lawan Arema ieu sejak ti poe senen. Dititah jadi false nine, penyerang palsu tea. Dengan mengandalkan wifi Kim Barberpassion kecepatan 900/mbps, Kim nonton youtube video Cesc Fabregas jadi false nine pas di Spanyol jeung Barcelona. Ditawaran youtube premium tapi si Kim menolak, karena biar tetep liat iklan bisa menghasilkan 1000 dollar/hari tanpa keluar rumah. Selain karena manehna ge biasa make pertamax turbo sih.

Teu salah emang 20 jam nonstop Kim lalajo video Fabregas. Nepi Elisa menta anter ka XXI Braga lalajo Perempuan Tanah Jahanam ge ditolak, geus weh lalajo di Indoxxi. Kurang sare ge Kim mah kajeun asal bisa paham ieu kumaha jadi false nine. Kurang dahar, dikirim geprek bensu make gofood ku Elisa malah dicicingkeun nepi eta hayam endogan deui.

***

 

Riuh gemuruh Si Jalak Harupat dari tengah hari

Menanti laga dari tim pujaan hati

Panas, haus, lapar, pakepuk kami geus teu paduli

Nu penting kami siap ikut bertarung

Dengan sang Maung Bandung

Untuk menaklukkan Singa tak bersiung

 

Stadion Si Jalak Harupat geus papukeut ti beurang keneh. Tepat jam 12.00 kami nepi di Stadion, beberapa pintu masuk stadion sudah dipenuhi bobotoh yang akan antri masuk ke Stadion. Antusiasme tinggi bobotoh untuk melihat Maung Bandung berlaga melawan tamu dari Malang yang riweuh teu puguh tea.

Beberapa orang yang kami temui sebetulna rada pesimis jelang laga lawan Arewa kusabab beberapa pilar penting Persib absen. Kami sempat bertanya kepada sahabat anu osok lalajo latihan Persib.

“Saha euy anu bakal jadi striker? Si Josel?”

“Striker mah si Erwin, Josel bisa sih lamun dipercaya Robert.”

Hanya sakitu weh pertanyaan kami. Mendengar nama Erwin pikiran kami langsung mengawang, bisa, moal, bisa, moal ah kalem lah lamun teu bisa si Erwin mah bisa gelutna. Nu penting mah kudu wani gelut laga jiga kieu mah. Maen boleh biasa aja, tapi jangan sampai Arewa sakumaha irung maen di Bandung, kudu aya nu wani ngagelutan, Erwin lah jawabannya.

Setelah ngaso di Masjid, dek kukumaha ge da kami mah soleh, punten ria, bae weh lah sakedik, tak terasa waktu sudah masuk jam dua. Ngeng weh kami ka pintu masuk stadion. Kondisi stadion ternyata geus pinuh wayah kitu, untung kami kabagean keneh calik.

Geus di jero kami ningali calik terus ngilu sosorakan pas pemaen Persib arasup kalapang jang pemanasan. Pas ker pemanasan kami rada ngorejat, “HAH! Babang Kim pemanasanna rada beda, henteu jeung geng cadangan. APAKAH INI SORENYA BABANG KIM?” Ternyata bener weh, pas MC Stadion mengumumkan starting XI ternyata nama Babang Kim disebutkan. Sambutan gemuruh langsung dari seantero tukang cukur se Indonesia yang ingin jadi capster di Kim Barbershop.

Tektik Benteng Stelsesl

Robert wanian uy di laga ieu. Sadar timna geus teu boga deui penyerang, pelatih asal Walanda ieu nurunkeun dua gelandang dong jadi striker. Babang Kim dan Abdul Aziz bertugas di lini depan. Kedua sayap diisi oleh Cees Win Gerag Gerung dan Frats Frets Frots. Dua motor lini tengah diisi oleh Omid NazariKDI dan Ceker Dado. Kuartet bek mah hampir seperti biasa sih, ngan bedana di kiri dieusi ku Zalnando ngabadalan Ardi Idrus dipanggil Timnas. Untuk kipernya I Made dong, piraku rek Pak Gatot. Kumaha sih umak?

Biasana sih lamun eweuh striker Robert sok nurunkeun Gozo, tapi Gozo ayeuna di bangku cadangan dan emang pemaen nomor 77 ieu keur butut pisan. Nutug permaenna jauh pisan jeung musim kamari. Kunaon umah zo? Hoyong ka PSMS? Hahaha.

Dipasangnya Babang Kim dan Abdul Aziz di lini depan nyieun tim Arewa reuwas. Pelatih Milomir dina jero hatena ngomong, “Hereuy ieu si Robet, kumaha pamikiranna masang si Kim di hareup? Hahahaha bakal mudah ieu mah meuang 3 poin jang Arewa!” Milomir langsung adigung dina jero hatena.

Si Cunha ge saruana jeung pelatih, adigung saacan maen. “Kalem lah eweuh Bang Hamka ge, ai si Kim nu dijadikeun striker mah kari pereum. Si Kim mah terakhir curhat ayeuna fokus nyukur tara menbal.”

Keadigungan pelatih dan bek asing ieu ternyata jadi buah simalakama. Rek buah mangga mah moal mungkin sih, komo mangga saos stroberi anu aya di Wiscar Jatinangor, eta mah ngonah dan seger komo disantap ker panas mentrang.

Babang Kim pura-pura curhat ka Cunha jang ngagocek perhatian bek asal Brasil ieu. Ternyata bener skill chatting babang Kim jang curhat diatas rata-rata. Cunha geus nyantai ternyata langsung aget basa dipressing oleh babang Kim langsung. Rek ngoper jol beunang, “Anjing beunang ku si Kim, kasurupan naon ieu si Kim?” Melihat fakta eta, Cunha langsung ngahuleng. Lalu sanubari Cunha kembali bertanya-tanya, “Apakah permain edan eling Kim berasal dari potongan rambut di Kim Barberpassion?” Dua pertanyaan kasurupan dan kekuatan cukuran buuk Kim Barberpassion silih berganti di pikiran Cunha sehingga bek Brasil ieu maen teu jelas dan teu fokus.

Semua pengorbanan Kim begadang lalajo yutub dan pura-pura curhat walau jero hatena mah kesel berbuah manis, Kim fasih maen di posisi nu baru diperankannya selama menjadi pemaen bola, nyaeta False Kim. Kim nu emang sok spartan mun maen, langsung menempel Artur atau Jon nu keur nyepeng bola di handap keneh. Hasilna kakara 3 menit Artur langsung blunder, keur ewean kakara ge si awewe muka baju langsung buceng. Bola penguasaan Artur direbut dong sama Kim. Pressing tinggi Kim jeung Aziz ieu nu ngajieu Jon sama Artur jadina teu bisa ngabuild up serangan, Kartika Aji jadina langsung bungbeng ka hareup nu tentu saja jadi santapan enak buat Kuippers atau Bang Jup. Kim di depan pun bisa menjadi pemantul, operan-operan ka tukangna jadi kapake pas manehna jadi penyerang palsu.

Cunha yang hilang fokus membuat kuartet bek Arewa goyah. Alfarize nu dijieun bek tengah tidak meberikan keamanan bagi lini belakang Arewa. Ditambah manehna minder ningali buuk Babang Kim anu keren pisan sementara buuk manehna rawing teu jelas. Sementara dua full back Arewa ge sakitu-sakituna ai eweuh anu komando ti bek tengah mah nya teu bisa nanaon. Hamka absen, Cunha ngahuleng, dan Alfarize minder karena buuk rawingnya lengkap sudah membuat lini belakang Arewa emang goblog pisan.

Kegoblogan lini belakang Arewa ini sukses dimanfaatkan oleh duet Babang Kim dan Abdul Aziz. Babang Kim dibere tugas jang puntal-pantul bola jeung ngapress lawan. Bener Backpass stronger teh kapake mun jadi streker mah. Sementara Abdul Aziz bagian ngucak acak dengan jurus geol mujaer. Duet ieu ternyata cair pisan di lini depan. Ditambah pergerakan Erwin & Frets anu bergerak tanpa bola ka kotak penalti semakin mampu mengeksploitasi kegoblogan lini belakang Arewa. Dan akhirnya kita semua bersorak saat Babang Kim mencetak gol pembuka ke gawang Arewa.

Cie babang Kim, kekuatan rek niwak ieu mah euy, beda!

Game Over Babak Pertama

Erwin, Frets, Kim dan Aziz di hareup emang jadi memek buat bek-bek medioker Arema. Alfin Chipmunks mah geus rudet ti awal ge ditusbol terus sama Frets, eleh lumpat, eleh skill, 1 lawan 1 na sungguh pihariwangeun Ongisnade net. Belum lagi manehna kaget, kid yesterday afternoon bernama Zalnando keur on fire pisan kamari. Zalnando bersama Frets ngajieun sisi kiri Persib kamari jadi alur paling enakeun buat nyerang. Perlahan Zalnando pede ikut nyerang, dribel jauh, ngalewatan saorang dua orang.

Emang bener ceuk Robert lawan Arema adalah 45 menit terbaik Persib di musim ieu. Persib dengan tanpa penyerang bukan hanya memberikan semua kemampuan dan ketidakmampuan saja, tapi juga membuat Arema jiga tim ti liga 3.

Bek Arema rungsing, tengahna modol, hareupan lapur. Sungguh sempurna atuh kegoblogan Arema kamari di babak pertama mah. Eweuh Hamka ngaruh pisan emang, eweuh teror ka penyerang Persib jadina enjoy eta bek-bek Arema dikekeak ku barudak BBBS (Bulu Baok Baru Sehelai). Mental Arema geus beunang di gul pertama pas menit ka 6. Jayus gogoleran karena sarena teu tibra sapeuting ulin ka kiara park ningali air mancur nepi imsak, Persib berhasil mencuri gol lewat Kim memanfaatkan asis enak Erwin.

Cair pisan emang di babak pertama pergerakan para barisan penyerang Persib, beberapa kali momen Kim, Erwin, atau Frets yang ada di dalem kotak penalti. Bantuan ti lini kedua ge emang teu putus-putus, Omid sama Aziz udah percaya sama Dado buat nyakuan Konate jadina bisa konsentrasi nyerang. Pemaen Arema kamari jigana asup stadion mayar ngan saukur rek ningali kumaha cara maen bola nu bener teh. Aziz jeung Omid nyantai pisan maen jiga keur latihan mini soccerr di Ciumbuleuit. Kotka bisa crossbar challenge atuh eta Omid saacan ngasupkeun bola. Semakin klop saja ieu duet Aziz sama Omid.

Konate Dibedong

Kunci lain dari kemenangan kamari adalah Konate nu tiba-tiba leungit. Taktik Robert nyuruh Dado buat terus nempel Konate emang berhasil pisan. Teu hanya Dado, siapapun pemaen terdekat dengan Konate pas manehna megang bola tuar weh langsung. Konate teu nyaman megang bola jadina, efekna ya tentu saja aliran bola ke depan jadi mampet. Jadi tugas yang enteng buat Kuippers sama Jupe buat melindungi gawang Made dari kumpulan pesakitan penyerang Arema.

Sukses ngareureuwas Arewa dengan duet Babang Kim & Aziz di lini depan, Kochrobet juga sukses ngabedong Konate jiga orok anyar marhabaan di lini tengah. Penampilan Omid-Dado sebagai double pivot sukses nyieun gelandang serang andalan Sinjeng ieu ngan lulumpatan teu jelas. Rek menta bola di tengah teu bisa kusabab ruang kosong dengan sempurna ditutup oleh Omid Nazari, rek nerobos tak kuasa karena setiap membawa bola Dado Ceker dengan sigap akan langsung ngahadang plus nuar saeutik.

Sadar hese nembus di tengah, ditambah saport ti pemaen tengah nu lainna podol golejra, Konate membuka ruang ka sisi Bang Pardi. Tapi nya sia-sia atuh usaha Konate, Bang Pardi ge tampil disiplin pisan plus selalu dibantuan oleh Omid atau Dado.

Konate oge akhirnya nyoba turun saeutik rek menta bola tapi lagi-lagi duet Babang Kim & Abdul Aziz ge ternyata dapat tugas bertahan ti Robet. Jadi semakin numpuk lini tengah Persib. Seolah tercipta ketupat di lini tengah Maung Bandung, Omid-Dado-Kim-Aziz. Kaopat pemaen eta membentuk ketupat atau segi opat lah nya jang mengunci lini tengah Arewa meh teu kamamana. Lamun ti Stadion mah katingali kitu sih, keren pokokna ieu lini tengah Persib. Kami wae terkesima pisan.

Lini tengah pakepuk, lewat sisi kanan teu bisa, ka kiri menocba nembus ti Zalnando teu bisa, ya sudah akhirnya di laga sore kemarin Konate sukses di lakban teu bisa walakaya dan Arewa jadina teu bisa mengbal di Jalak, ngan lulumpatan weh jogging. Wilujeng nyuak sugan weh sarehat beres jogging di Jalak hahaha.

*****

Kim yang pada akhirnya tersenyum lebar di penghujung pertandingan, ngadatangan bench Arema, salaman jeung Milo. Senyum Kim yang penuh ejekan, dibalas dengan nanar penyesalan dari raut wajah Milo.

“saya liat-liat raray anda kurang mantes dengan model rambut loser euy. Nih vocer kim baberpassion buat anda.”

Leos kim bari ngibaskeun buukna, berikut buukna mah teu ngibas.

The end.

 

Salam, [Jay. Fah./Bus.]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
×
×

Cart