Portal dari PS Tira Persikabo

Sepercik surat dari Sodara Kembar.

Wilujeng enjing bobotoh sadayana, kumaha damang?

Inget keneh ka Oman? Atau Joni Bauman biasa ditulis di KTP mah. Mimiti Oman neda dihapunten meungpeung masih aya keneh suasana Idulfitri. Oman ngahaturkeun nuhun kanggo bobotoh anu sok keneh ngomongkeun Oman. Tapi kumaha atuh, da ayeuna mah sesah Oman teh tos maen di Malaysia, sibuk bade namatkeun Upin dan Ipin nu atos SMA, di Indonesia mah TK keneh wae kan. Lamun bade ngomongkeun mah ngomongkeun weh sodara kembar kami weh anu aya di Stadion Siliwangi si Omin.

Oman ge sok lalajo keneh PERSIB via striming di vidio.com. Walaupun ayeuna mah mayarnya lamun lalajo PERSIB di vidio.com teh, sok rupa-rupa wae, jaba mayar via virtual account teh eweuh lewat BNI deui. Oman teh asa kumaha kitu ningali PERSIB di dua laga terakhir, sok getek hayang maen jeung sok hayang mere umpan ka si Eze. Oh enya, sateucanna Oman bade neda dihapunten oge ka Eze bilih-bilih Oman aya salah. Puntennya Ze. Karunya ningal Eze ayeuna tilu laga can ngasupkeun. Kunaon bisa kitu Ze? Teu diberean ku si Artur jeung si Rene? Engke Oman WA-nya duana, ayeuna rek menta nomerna heula ka si Boyan.

Karalemnya bobotoh ulah waka gerang-gerung teuing ka Artur jeung si Rene. Karunya pemaen anyar. Bere weh kesempatan hiji atau dua pertandingan deui jang menunjukkan. Lamun anggeur butut nya berarti pemaen butut atuh hehehe. Lamun pemaen sae mah Insyaallah sok ngabret adaptasi ge, kumaha weh jiga Oman (punten rada adigung tapi da Oman emang rumasa jago). Walau Oman can pernah maen di Timnas Argentina bareng Messi jeung Aguero, kumaha we Icardi, tapi Oman mah selalu berusaha masihan yang terbaik weh. Semoga Artur dan Rene anu ceunah pernah maen kanggo Timnas negarana masing-masing tiasa leuwih sae ti Oman sih kedahna mah.

Cekap sakieu weh lah nya surat ti Oman. Teu kedah panjang-panjang. Ieu ge lieur kudu neangan JNE palih mana didieu, bade dikirim make nu YES meh enjing dugi. Punten lamun bahasa Sunda Oman rada pabeulit keneh, soalna Oman diajar keneh sareng bahasa Melayu didieu mah diajarna teh. Penutup surat ieu Oman sakali deui bade nyuhunkeun dihapunteun ka bobotoh sadaya bilih Oman basa ngabela Maung Bandung boga sifat teu kapuji atau bangor. Balik deui ti 0 nya. Oman doakeun ti dieu semoga Maung Bandung bisa juara musim ayeuna, amiin. Adios, bobotoh, vamos!

Peluk haneut,

Joni Bauman aka Oman.

Downgrade!

Suka atau tidak, kita harus akui bahwa skuad Persib musim ayeuna ternyata masih ripuh. Kedatangan pemaen-pemaen anyar ternyata tidak dapat meningkatkan kualitas permainan PERSIB Bandung. Dua pemain asing nu datang, Artur dan Rene nyatana teu leuwih alus tibatan sekadar gelandang Grade A, komo Aa Bauman mah. Bagaikan Ciumbuleuit dan Nagreg.

Salah satu risiko nyokot pelatih pas skuat geus jadi nya jiga kamari eta. Robert jadina kudu memaksakan pemaen-pemaen yang ada dalam situasi kudu neangan gul, dalam kondisi pengen ngerubah permaenan. Sok kumaha masuk di anal eta Artur nu emang keur bete diganti ku Kim Jepri yang dalam kondisi puncak wae wallahu alam. Sugan teh Rene nu rek jadi pemaen nomor 10, Kim maturan Mas Har nu mulai bocor. Menyerahkan mengatur serangan pada seorang Kim Jepri, sama dengan rek nambal gigi ka tukang tambal ban. Ditubles lah.

Masuknya Kim peranna ngan jadi penambah pemaen di sektor gawir. Fungsinya untuk membuat pemaen Persib unggul jumlah pemaen di lini gawir, baik kenca atawa katuhu. Bikin Persib boga pemaen nu buukna warna bodas. Tira teu boga. Persib 1, Tira 0. Kim malah jadi ngaragokan. Ngaragokan dilalajo. Hahaahha

Kamari sabenerna loba skuad starting XI anu keur off day. Hampir kabeh malah. Sialna, dalam kondisi starting XI keur badmood, aya ih pelapis anu layak jang ngagantikeun merubah situasi dan kontol. Cik lamun Bojan jeung Jupe akumulasi secara bersamaan, siap melihat Pul Jones berduet dengan Indra? Lawan Rakic, Beto, Greg, Andik. Hahahaha.

Eze Haseum, Pivot Tira Nagen

Kamari anu nyieun Persib buntu nyaeta 2 DM Tira Persikabo anu teuas luar biasa. Manaheart Lestusen dan Essengue Parfait, andai hese kieu ngaranna, pamajikanna mun ngageroan sok typo teu nya. Manaheart bagian nuar, Parfait bagian build up. Sebuah kombinasi dobel pivot yang joss, pembagian tugas jalan, bikin nyerang enak, bertahan enak. Osas Who jadi enjoy kitu atuh dibere pemaen tengah Grade A+ mah. Jaba si Ciro sok potong kompas bikin situasi di tengah jadi Tira nu meunang.

2 DM heuras ieu nyieun Artur teu nyaman maen di pos manehna. Lieur atuh Artur menghadapi DM lulusan tengtara mah. Kondisi ieu mau ga mau bikin Artur kudu mutasi ka sisi dan nyieun Persib nyerang nya ti gawir karena ripuh teu bisa nembus ti tengah. Eh tai ucing digulaan teh 11-12 jeung lewat tengah, ti gawir ge saruana kehed teu nembus. Rifad tampil joss sebagey bek kanan. Gojali dibikin K.O selama 45 menit. Bow nu asup di babak kadua purlap sejak diuk di bench. Paling Bang Pardi nu sabaraha kali bisa ngasih umpan silang enakeun, tapi goblognya barisan penyerang bikin peluang yang kuduna bisa gul malah dipiceun begitu saja. Anyeeng!

Penampilan barisan penyerang Persib di pertandingan kamari podol golejra pisan. Komo King Eze mah. Apeu! Tilu laga King Eze ngadon nyetak tilu kartu koneng. Lain nyitak gul. Kumaha atuh King Eze? Kuub weh basa eta dicukur make mahkota ai ngasupkeun hanteu, sok teu habis pikir. Bulu baok tah cukur, mohawk-keun, bere pomade water based 3 sendok. Eta miceun sial teh.

Aya momen di mana niin tinggal najong eta bal lurus ka gawang, eh kalah diarahkan ka tiang jauh. Jadina kan Eze asa jiga bek TIRA nu menghalau peluang Persib. Sungguh ripuh menjadi King Eze semalam. Mun geus kesel sorangan manehna jadi ambek, egois, nya diving, jol loba gerak biwir teuing keur wirid teuing keur kukumur. Kurang pijet ka Octopus? Ayeuna tah mumpung aya promo happy hour. Isukan aya promo 70% mun mawa batur.

Bow Vs Rene

Goblognya ketika teu bisa ngasupkeun bola adalah 2 pemaen kita, Bow jeung Rene malah adu pajauh-jauh tajongan. Sok nu meunang dibere kakaren. Bow dijanjian ranginang Slovenia, Rene dijanjian gurami green tea. Akhirna kan bola jadi leungit teuing ka mana.Diteangan ku nu bogana. Moal diinjeumkeun deui isukan.

***

Butut maen sehabis lebaran masih jadi PR Persib ti musim kamari. Taun kamari eleh lawan Perjisa, nya maen butut. Awak beurat ku opor, beuteung pinuh ku nastar, bingung rek meakeun THR di mana. Apakah karena bulan syawal adalah bulan memaafkan, jadi mun maen butut bisa dihampura?

 

Salam, (Raa, Jay/Fah)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
×
×

Cart