Sasakala Singa Meong

Sabtu malam alias malming, sehari sebelum kik op, babang idola Kim Kurs nampak percaya diri ngalakukeun pemanasan. Otot-otot awakna diregangkeun, joging kecil dilumpatkeun, dan tak pernah lupa buuknya yang dipikok bodas disisiran agar always on point. Ketika pemanasan hampir selesai, sakalebat muncul sesosok mas-mas. Kim yang biasa menjadi pusat perhatian dalam pertandingan dengan buuk bodasnya, merasa terganggu dengan kehadiran si eta.

Malam itu H-1 pertandingan KH. Yudo bisa mewujudkan impiannya bertemu idolanya ketika masih maen di Persema. Kim nu keur papanasan tiba-tiba ditepok jidatna ti tukang ku orang asing. Kim ngalieuk rek ngambek, pekteh si orang asing eta langsung cengar-cengir menampilkan gigi close up, ngajak salaman, cipika cipiki. “saya Yudo pemaen Arema, tapi orang sini biasa manggil Oduy.”

“Maksud umak naon dipikok pas maen lawan aing?” Tanpa basa-basi tedeng aling-aling langsung ngabulatuk ka si Yudo.

“Eh babang top dunia, ya aku mah dipikok karena inilah bentuk self love gitu loh hehe” Yudo yang sedikit aget ngawaler.

“Nya self love umak tong ngaganggu ngaing lah. Umak kan apal, lamun kudu maen jago ngaing teu sanggup. Matakna ngaing ngabodasan buuk”. Kim yang masih nasteung meledak deui

Yudo tak berdaya, akhirna buat cairin suasana kembali chill and positive vibes, Yudo bilang “Ya udah Babang, nanti kalo aku ke Bandung, aku ke KBP alias Kim BarberPassion deh”.

Kim yang mendengar dirinya dapet customer, mendadak reda amarahnya. Tapi karena gengsi, Kim ngaleos dengan cuek bebek tur miceun beungeut bilang “Diantos di KBP! Ieu vocer parkir Kimbarberpasssion”.

***

Liat Jiga Kanyut Can di Sunat di Umur 29

Seperti Kochrobet sebutkan dalam konferensi pers, Persib akan menekan sejak awal. Barudak langsung wanieun ngepress gelandang Arema nu Grade A Cibadak. Walau memang permainan persib gak jalan oge saruana. Kim cuma jalan-jalan sore, ngan disapatuan nu aya pulna hungkul jadi kaciri jiga keur mengbal. Omid beak ku In Kyun jeung Hendro Sis. In Kyun jeung Hendro Sis beak ku kapasitas skill sorangan nu sakitu-kituna.

Pertarungan Sinjeng vs Maung ieu liat pisan sepanjang babak kahiji. Baik Ki Gmz dan Bah Kochrobet keduanya memainkan taktik untuk mematikan gelandang tengah andalan kedua tim. Sinjeng Edan sukses maehan Omid Nazari. Hendro Siswanto, Oh In Kyun feat KH Yudho mampu membuat Omid tidak nyaman dan sulit untuk mendapatkan ruang kosong untuk sekedar ngeker jang ngoper.

Sementara Obet pun embung eleh jeung abah Gmz. “Omid dipareuman ku aing ge pareuman tah si Grade AAA Korea idola sia”, ujar Kochrobet dalam hati.

Oh In Kyun anu skill na ngan sakitu-kitu na sarua sukses dipareuman oge ku barudak Maung Bandung. Oh In Kyun di laga ini lebih banyak bercengkrama dengan Babang Kim membahas leuwih resep lalajo Soleh Solihun Interview atau Ngobam bersama Gofar Hilman. Kim leuwih resep lalajo Ngobam, sementara Oh In Kyun leuwih resep lalajo vlogna bang Billy. Teu nyambung anying ceuk si Kim teh, jadi weh si Kim kesel hayang neunggeul si In Kyun, ngan si Inkyunna gesit lulumpatan wae, duaan ieu jadina main uucingan nepi ka si Kim diganti.

Walhasil Gomez jadina maen make pola andalan, nempatkeun bola panjang ka sisi kiri pertahanan Persib karena based on true story mah eta adalah kelemahan Persib. Ardi ripuh kudu bertubi-tubi ditusbol sama tiga orang yang rajin bergerak ke kanan-kananan, Dendi Idned, Febi Ibef, dan Yudo Udoy. Jaba teu dibantuan Vizcarra pas keur bertahan, jadi situasina sok eleh jumlah wae. Puhrip euy. Sampe Arewa bisa meunang pinalti ge.

Di sisi satunya lagi sih masih lebih saleuheung. Bang Pardi mah cukup bilang “innalloha ma’a shobirin” langsung Frets ngeeeng ngagojek buat mundur mantuan Bang Pardi. Mun dek nekel lawan teh nanya heula ka Bang Pardi, “sesuai apps bang?”

Jeung paling ge nu ikut campur ka sisi kanan persib mah si Elias Eiboy yang udah leklok cangkeng dicipok make tuur Nick. Praktis Arema cuma puputeran we di sayap, mun udah lepas langsung kasih umpan silang ka kotak penalti, tapi nya eta duet bek tengah Persib masih kokoh pisan buat duel udara mah.

Persib memang eleh secara kuantitas serangan, Arema loba nyerang bulak-balik pulang pergi. Tapi, secara kualitas teu loba jieun bahaya pertahanan Persib. Sementara Persib mah sakali-kali nyerangna, ngan nu saeutik eta bisa ngajieun tegang atas bawah. Termasuk salah duana peluang Kim jeung pergerakan Castillion nu berbuah penalti.

Well, Arema cuma ngandalkeun hungkul aksi individu KH Yudo. Pemaen lain yaitu: Elias, Inkyun, Dendi, Febi, kemudian Rafli dan mantan Aa ku di babak kadua teu nepi ngajieun pertahanan Persib panik. Komo di babak kadua mah intensitas seranganna berkurang, walau birahi tetap tinggi.

Nepi akhirna Arema kagolan nu kadua kali. Hese deui nyusun serangan, tengah mah udah forbidden setelah asup Dado yang jago nutup ruang kosongna Bersama Omid. Eweuh deui penempatan bola ka sayap, geus kabaca ku Igbonefo nu langsung ngaback up Ardi. Yudo akhirna sesa pertandingan cuma ngandelkeun warna buukna nu luntur beunang keringet. Salah ceunah kuduna meuli tipe-x nu waterproof.

My Name Is Pul, Syaiful

Sebenerna Persib dapet kesempatan unggul duluan sejak pertengahan babak pertama. Prit! Wasit Aprisman Aranda nunjuk titik penalti. Jopri Castangel dianggap dilanggar ku bek anyar Arewa nu teu apal saha ngarana. Nu jelas si eta syok sabab ngarasa teu ngalanggar.

Sesaat sebelum penalti dieksekusi, Teguh Amir Udin nyampeurkeun si Castangel seraya berbisik “Castel, umak lamun donlod One Piece, di Oploverz atawa Samehadaku?” Konsentrasi Jopri buyar. Si eta ohop, geus nepi mana lalajo One Piece? Episode 922 atawa 923? Gold D. Roger, Rogerna Roger Danuarta atau Roger Federer?

Dengan kaayaan konsentrasi buyar eta, Castangel kudu najong penalti. Tanpa bismillah, si eta najong bal, kemudian bisa ditepis. Teguh tertawa jahanam, kemudian kembali menghampiri Castillion. Dia berujar “Minggu ayeuna mah One Piece libur keneh gobelog! hahahakan penalti umak teu asup”.

Jopri Castangel kzl tak berdaya. Teu bisa ngabales si Teguh make basa sunda, kusabab si eta diajar keneh. Kakarak diajarkeun istilah “hencet brem” jeung “awewe sabaraha awewe?” hungkul. Teuing anying saha eta nu ngajarkeun istilah-istilah jorang ka si Jopri.

Untungna saanggeus momen gagal penalti ieu Arewa ge teu bisa nyiptakeun peluang anu bisa nyieun bool leueur ku kesang. Saat kedua tim keur rame silih serang, nyaho-nyaho lini belakang Arewa nyieun kesalahan. Bola plentung sukses dimenangkan oleh Kim Jepri lewat duel udara. Bola mengarah langsung ke Geo Castillion yang tanpa basa-basi langsung plentungkeun bal ka ruang kosong diantara bek dan kiper Arewa. Bola di ruang kosong eta langsung di-ngeeeeng atuh ku Wander Luiz.

Lini belakang Arewa rareuwaseun Wander Luiz lumpat tarik teu kadeuleu hingga Teguh Amirudin ge telat maju yang buat penyerang Brasil Cigondewah sukses nyocor bola tiheula. Bola ceceran Wander Luiz sebenerna rada pesimis arahna bisa asup ka gawang, tapi untung saja ada sang penyelamat yaitu Saipul Jamil Indra Brugman yang menyelesaikan bola itu dengan sempurna. Dengan gerakan jiga tajongan Bruce Lee, Saipul Jamil Indra Brugman berhasil mencetak gol bunuh diri. Hiji enol Persib untuk sementara unggul di Kanjuruhan.

Kochrobet akhirnya bisa bales dendam kepada Bah Gomez dengan paripurna. Basa itu manehna eleh ku Bah Gomez karena tektik pergantian pemaen tokcer Bah Gomez di babak ka dua. Kamari strategi mengganti Kim Kurs dengan Dado Cekerz berbuah manis semanis mochilok soklat jalan sekeloa.

Teu salah dado punya usaha makanan ceker, soalna ceker manehna ge enakeun untuk memberi umpan-umpan dan menahan serangan tim lawan. Sekali membuat satu ancaman lewat tendangan poli dado di jarak tilu puluh tumbak, yang bisa dipeluk mesra oleh kiper lawan.

Dado kemudian punya andil besar dalam gol kedua persib, ia merepet ke area kotak penalti lawan dan dijatuhkan oleh si goblog ipul deui. Kali ieu mah pinalti dicokot sama Wander Luiz yang tidak mengikuti anime apa-apa. Sorry saya mah lalajona drakor di viu kata si Luiz kepada Teguh yang langsung bikin teguh terdiam.

Si Ipul walaupun goblog aya alusna oge membantu persib mendapatkan tilu pon persib dan langsung manjat dipucuk klasmen.

“permainan saipul benar-benar membantu kita hari ini. Ya gimana ya, mungkin dia masih trauma sama log nade aku musim lalu. Atau bisa jadi dia ngebantuan kita karena sudah aku pesakan voucher parkir KBP ke kolornya tadi pas maen. Ups. Op reckord ya.” Kata seorang pemaen yang tidak mau disebutkan namanya di akhir pertandingan.

***

Ujian sesungguhnya buat para pemaen Persib sudah dilalui dengan hasil CUM in mouth Laude; Atmosfer partai tandang —komo Aremania—, penyerang licin jiga Yudo, dan pelatih lawan yang canggih. Pemaen Persib masih bisa ngasih rasa aman. Mental makin naek pasti buat ke depan. Bekal berharga!

 

Salam, [Ajay. Fahri. Erik. Ikhsen. / Buschen]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
×
×

Cart