Tawasutra!

Ada banyak cara menjadi goblog, tapi nya teu kudu kabeh dilakonan oge sih, meni jiga hayang jadi pangoblogna sadunya aherat. Beus mogok di tol, pemaen latihan fisik extra ngadodorong beus, jam 3 subuh dihudangkeung tahajud make petasan, direktur ngetwit risfek done, lima menit maen kabobolan dua. Bercanda anying!

Badut Lini Depan

Memang bukan rahasia umum lagi lini depan Persib ayeuna adalah kumpulan badut. Nanaon nu maranehna lakukan adalah konyol, lucu, absurd, menjadi bahan lelucon batur nu ningali. Jiga sirkus, sesudah para aktor melakukan tugasnya, penonton akan bertepuk tangan dan tertawa terpingkal-pingkal. Bedana, penyerang Persib mah badut gagal. Pelawak nu teu lucu. Penonton eweuh nu tepuk tangan, ayana tepuk sirah da lieur.

Eze nu merupakan penyerang paling diandalkan saat ini teu bisa nanaon lawan Leonard Tumpamahu jeung Gunawan Dwi Cahyo basa lawan Bali. Ayeuna Artur Gemporkyan rek mencoba membobol gawang nu dijagaan ku Hamka Hamzah jeung Cees Artur Rocha? Modol ti heula di calana!

Pembagian tugas lini depan Persib ieu emang jiga masa depan kami jeung Anya Geraldine: teu jelas. Anya hayang nikah ayeuna-ayeuna, sieun si kami leor, kabita ka nu lewih geulis. Sieun awewe lain ngadeketan kami, ningali followers twitter jeung ig kami loba awewe mereun jadi cemburu. Ceuk kami teh kalem, aa mah moal selingkuh. Rek Shalom, Rania, atau Marion Jola ngajak balikan ge hati aa cuma buat Anya seorang.

Artur jeung Vizcarra ti basa mangkukna geus gugling tutorial Brahima Traore menembus pertahanan berlapis bek heuras. Anyeeeng asa Brahima ti baheula tara ngasupkeun. Sok salah wae.

Alhasil Artur Gemporkyan malah menciptkan gestur lentur kebentur papan catur secara teratur. Artur kita teu walakaya ketika kanjut dirawel secara bergantian ku Hamka jeung Artur nu jago. Babak ka hiji beres, dicek kanjut geus bareuh jiga cau sunpride ladu. Bulu baok saloba-loba nyesa tinggal 3 helai doang.

Vizcarra saruana, geus diharewosan ku Artur siki kanjutna ngagedean dirawel lawan, Vizcarra jadi sieun. Loba mundur jauh ka tukang, ngalebar ka sisi demi menta bola. Eweuh efek nanaon, jug weh ka ditu ceuk pemaen Arema ge. Sagala sisi Arema solid pisan atuh semalem mah. Segala sisi menemui batu karang. Melewati setengah lapang ge langsung COD sama Hendro Sis. Ka gawir udah ada Alfarizi jeung Agil Munawar. Mentok.

Vizcarra jadina ninggalkeun Artur sorangan di hareup keur niupan kanjutna meh kembali normal. Artur geus ngageroan menta bantuan pang niupan. Vizcarra mere isyarat “ok” sambal neangan minyak tawon cap lebahdi Yogya Kepatihan. Nepi Malang deui kanjutna si Artur udah kaburu normal. Cape gawe teu kapake.

Perceunahan para penyerang Persib ieu mun ka konter pulsa ge lain beli paket data, tapi malah beli paket kumplit goblog++. Langsung beli nu satu taun penuh biar dapet bonus 5 bulan.

Rudet Jiaaaaaww!

Rudet atuh jiaw, eta si Indra Mustafi lagi-lagi blunder. Ngajagaan teh ngadon kalangkangna Comvalius lain jinisna, apanan lieur. Padahal geus lambat eta Comvalius, ngan angger kateteran keneh Indra Mustafi. Kumaha sih? senah ambasador merk olahraga ternama tea atuh. Make Garsel weh atuh goblog ngke mah. Pul na ge 10 senti, genah nejeh batur neh. Nuncleb anyeng!

Comvalius ieu teu saukur jadi tembok oge, manehna seakan-akan mere pelajaran kepada Eze nu teu maen cara efektif maen jadi penyerang nu melebar. Gul pertama Arema eta hasil Comvalius nu melebar ka sisi, narik Indra buat ngasih ruang Dendi yang dengan jurus ninjutsu teleporto jol aya di hareup Bang Jupe. Bener-bener ditampar atuh si Eze ku Comvalius. “Baok kamu boleh selebat jenggotku Ze, tapi soal permaenan tim aku jauh lebih unggul.” Begitu jero hate Comval ngabatin.

Beberapa kali ge pergerakan Comvalius emang jauh di luar kotak penalti Persib. Indra si kehed teh sok milu we ka mana Comvalius pergi nunutur. Jigana si Indra teh diharewosan bakal dikenalkeun jeung nu boga outfit AHHA. Kabita pisan si Indra hayang make bio IG outfit by AHHA atuh. 

Sungguh enakeun ngeliat pembagian tugas pemaen Arema. Konate kembali ke era 2014 saat keur alus-alusna. Hanjakal ayeuna jadi lawan. Konate bisa kitu nari-nari di lapangan, lengket sama bola, dribel satu dua tiga kali lewatin pemaen-pemaen Persib. Mas Har nu dibere mandat untuk nempel Konate ge sabaraha kali lolos. Jaba Konate di hareupna aya Comvalius, tinggal distribusiin bola ka hareup sesana tinggal serahkan pada Comvalius.

Tidak hanya Artur, Vizcarra, jeung Indra atuh nu ripuh semalem mah. hampir kabeh pemaen ti mulai Aqil, Jupe nu sibuk kudu maen bari mapatahan Indra, Ardi saruana tutbu kieu, Bang Pardi nu kaciri cape fisik cape hate, Mas Har nu eweuh batur, Rene nu teu gablag hayoh weh nyokot tendangan bebas jiga nu belul, Gojali yang keripuhan lawan Agil, Bow yang keburu sieeun ketemu Alfarizie. Dan si Indra nu paling LADDAAAAA.

Hal rongsok lain basa Indra Mustafi api-api cedera padahal preett, ditandu nepi sisi lapang, asup deui ngadon mere chance keur Arewa anu matak Riki kayame on side. Kumaha pipikiranna anyeng. GBLG! HNCT BRM!

Geus lengkap pisan emang kegoblogan Persib semalem mah. Sialna ketemu Arema nu emang sapeuting maenna terstruktur pisan. Lubang Indra eta nu berhasil dieksploitasi pemaen Arema. Skemana simple pisan, dari bawah pelan-pelan eweuh nu ngapress dari pemaen Persib jadina makin naek makin mendekati kotak penalti. Kayame jeung Dendi bisa nusuk masuk ka jero di antara bek-bek atuh. 3 bek Persib emang keur tutbu ayeuna. Sorry to say. Kecuali Indra, nu emang selalu tutbu setiap pertandingan. Pamaeh dari sagala pamaeh. Gawena ngan ngangkat tangan, protes aambekan tapi teuing ka saha. Kajeun jadi personil Zivilia lah gantikeun vokalisna.

Mental

Well, mental adalah pembeda di pertandingan ini. Teror-teror nongtol bool lah! Teu bisa dijadikeun alasan. Butut mah butut weh. Goblog mah goblog weh. Mental maraneh nu biasa eleh geus jadi kabiasaan. Tur Jawa Timur lawan Arema jeung Persebaya kabobolan 9 gul. Medioker! Mun hayang eweuh teror mah milu lomba coli palila-lila crot weh.

Pangpangna mah ieu tanggal kolot euy! Jaba honor dirapel, katambah eleh bari dilelewe satakerna. Punten Sib, abdi nyaah ka dewek, tapi da kumaha ayeuna mah keur hayang ngagogoblog da emang heueuh goblog sih. Ari kami keur nyaah-nyaahna umay ngadon mengecewakan kepercayaan itu, cidro ati iki, Sib! Kebangetan, opo salahku iki? Opo dosaku iki, sib?

Salam, [Dit. Fah. / Bus]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
×
×

Cart