Wander Luiz Berhak Bahagia

Persib kembali meraih 3 poin dalam pekan ke-8 Liga 1 ngalawan PSS Sassuolo. Kemenangan kedua beruntun yang diraih oleh Kokorobet Boyz. “Menang Kita! Galer lagi…” kata si Klok yang jiga nu heeuh pengen digeroan Maungklok tapi teu bisa ngomong basa sunda.

Tren positif ieu kembali diraih saat Persib memainkan duet The Grealish Brothers sebagai starting, mengorbankan Bang Pardi dan Papa Igbo di bangku cadangan. Kokorobert mulai merasa duet grelish brothers ieu sebagey kunci kemenangan Persib. Geus dasar watak jelema mah hese puas, Bah Obet mikir ieu dua grelish wae bisa meunang terus Persib, gimana kalau tilu grelish?

“Si Klok bisa join teu? Rada mirip tah buukna, meh jadi Three MasGrealish” tanya Obet kepada Jup Grealish yang lebih senior.

“Duh Bet kita teh mau ngajak gabung si Mang Ocid euy, rek nungguan heula buukna tumbuh. Soalna syarat jadi anggota The Grealish Brothers ieu kudu hade joged tiktokna” jawab Bang Jupe.

Dejan Trap

Ada yang berbeda tapi bukan mbe dan kuda dalam susunan pemaen yang diturunkan Robert tadi malam. Pola 433 diterapkan Robert pada pertandingan kemaren dengan memasang Klok, Rashid, Dado sekaligus berhasil membuat rotasi dan pembagian tugas engine room Persib jadi sedikit agak lancar jiga jalan Taman Sari Bonbin jam 2 subuh, lancar sih tapi poeks jiaw.

Aa yang punya tilu parapat Jatinenjer fokus jaga wilayah, Klok jeung Rashid jadi bisa gantian mantuan serangan. Mun keur diserang Klok jeung Rashid sok kaciri melakukan ritual cang kacang panjang nu kanjutna jeceng turun maturan si Dado bertahan.

Skema tilu gelandang ieu membuat Rashid dan Klok nu biasana hanya duaan jadi teu kudu khawatir mun leungit bola karena ada Dado sebagai orang pertama yang siap report as spam serangan Eljaw. Menurut perhitungan pelatih, Marc n d’habibi, jiga ngaran band akustik dua orang jir, bisa nyantai merean bola ka trio pemaen depan.

Strategi ieu ternyata malah karagok jeung bisa dibilang gagal di babak kahiji, tilu gelandang ieu malah jiga anu baringung kudu maen kumaha. Rashid lulumpatan teu puguh, Dado umpan panjang teu jelas wae, Klok nu harepanna maen jiga Yudi Guntara malah guntreng wae.

Bow ft. Frets di kedua gawir terisolir dua bek sayap PSS nu disiplin jaga pos ronda walau teu dibere kopi-kopi hideung acan. Tetep melek sampe sepertiga malam akhir, nakol tiang listrik tiga kali tanda lingkungan sekitar aman. Mun nakolna opat kali berarti kode buat Randa untuk muka tulak janela. Dek ulin mamaungan eta teh.

Ezra juga maen ternyata sapeuting teh, sebagai pemaen paling depan malah loba turun teuing menjauhi kotak penalti. “pait pait pait” begitu mantra Maslac meh Ezra ngajauhan. Mantra yang berhasil, Ezra kabur bagai dikejar sales vivo di BEC. Alih-alih berada di jero kotak penalti meh aya opsi keur balad mere operan, Ezra terhitung 3 kali melakukan chance created dan 1 tendangan melambung di atas gawang Miswar (gerimis waro atuh ih).

Di babak pertama trio gelandang Persib teu guna pisan buat maen lawan tektik setengah lapang Dejan. PSS Sasuollo ngongkok kabeh di area sorangan, ti jauh Kuippers sabaraha kali ngagorowok Cing Ngongkok, ucingna dahar tikotok! Bermaksud memancing pemaen-pemaen Sleman untuk keluar memberi sedikit ruang buat bagoy-bagoy Persib lumpat.

Bingung ketika bongkar pertahanan PSS, Persib malah bikin blunder. Umpan Kuipers kepada Rashid malah diantep ku Rashid. Padahal Kuipers geus gorowok “Shid, ambil bolanya”. Disangka Rashid gorowokan Kuipers “Shid” eta maksudna ka wasit. Sungguh komunikasi yang buruk antara keduanya. Bola eta akhirna direbut Irfan dan berujung jadi gol.

PSS secara keseluruhan maen dengan ciri khas Dejan. Maen defend, nunggu serangan balik ngandalkeun kecepatan pemaen-pemaenna. Of course. Geus pokokna wasalam weh babak pertama mah. Mendingan colikeun. Robet hupir teu bisa nanaon da salah set up permaenan, Dejan makin pasif merasa geus unggul tinggal defendkeun.

Respon Robet

Perubahan yang dilakukan Robert di babak kedua perlu diacungi 2 siki kanjut, baguussss. Boga tilu gelandang tapi aliran bola ke depan dan pemaen di depan teu sesuai fungsi, akhirna Dado dan Bow ditumbalkeun. Persib maenkeun tektik dua penyerang dan gelandang bebaskeun dek kumaha ge, nu penting bola bisa dikirim ka kotak pinalti lawan.

Nu paling kentara ti perubahan taktik Robert adalah adanya pemaen di jero kotak penalti PSS. Adanya pemaen di area eta membuat gelandang jeung gawir boga tujuan bola diarahkeun ka mana. Proses dua gul Rashid adalah hasil balegna fungsi pemaen dari second line. Bek PSS jadi kabagi konsentrasina ngajaga saha. Aya Wander, Castillion, Rashid, juga Ezra. Pokona mah asupkeun weh bolana ka jero kotak penalti, urusan dikumahakeun jadina eta mah urusan penyerang. Rashid nu emang tokcer di depan gawang dan di jero liang sukses memaksimalkan operan Zalnando dan Castillion jadi gul. Jangan pernah kalian meragukan hajar jahanam!

Menjelang piriwit babak kadua sebenerna Wander Luiz lagi kebingungan, karena dekernya leungit. Untung ada Lord Henhen yang dengan baik hati mangnyieunkeun deker tina dus Aqua. “yeuh pake ini aja Wan. Udah saya jampe-jampe pake bahasa ingland. Of course you will gol tonight. Trus me?”

“trust me?” si Luiz bingung.

“tetot! Trusmi mah batik cirebon.”

Anjing garing kieu jero hate si Wander teh. Tapi da mau gimana lagi, sudah dibantuin dibuatin deker dus aqua. Ya dia seuri aja mendengar lame joke si Hen Grelish.

Geoffrey Castangel juga digeroan sama Robet buat maen bareng. “kalian selesaikan problem split bill dahar kalian di lapang, nu ngagolkeun loba teu kudu mayar” begitu intruksi Robert di depan ruang ganti Persib. Pidato 13 detik Robert berhasil membuat Wander maen kesetanan. Teu kagok, dua gul langsung. dua gul yang membuat tidak hanya Persib melanjutkan tren kemenangan, tapi juga ngajieun Castillion jadina harus mayar full dahar di podomoro secara back to back alias dua kalieun.

Hujan Ge Aya Raatna

Di pertandingan ieu aya dua rekor anu pecah, anu kahiji nyaeta rekor Nick Kuipers nu selama maen musim ieu can pernah kaasupan, akhirna kudu pecah ku kesalahan manehna sorangan. Mata Nick Kuippers nanar melihat Grelish brother menyalahkan dirinya karena blunder eta. Eh jol di babak kedua Jup Grelish ge blunder.

Rekor hiji deui nyaeta akhirna Wander Luiz sukses mepeuskeun endog setelah 7 match saacanna teu bisa nyetak gul hiji hiji acan, malah nyetak 7 postingan keur cipokan unggal saacan maen si abdul mah. Naon kolerasina sih anying, mun posting keur cipokan tuluy gampang ngasupkeun kitu? Nu aya beurat ku kanyut. Melihat postingan Wander nu sakali deui posting keur cipokan saacan maen, Obet mutuskeun untuk nyadangkeun heula si Wander.

Kokorobert akhirnya memainkan Wander anu kanyutna geus teu berat deui bareng jeung si Geo, bobotoh sebenerna pesimis dengan asupna duet striker kering gol ieu. Maen dengan berbagai pesimis dan cacian ti bobotoh, Wander rada gempeur. Untungna niin dikelilingi oleh circle anu bener di Persib, beda kelas atuh jeung sirkel si selebgram.

Ketika Persib meunang pinalti setelah Frets Butuan dijatuhkeun 2 jelma sekaligus, kabeh mercayakeun penalti anu krusial ieu ka si Wander. Gol! Wander Luiz lega akhirna sukses cetak gol perdana, kagok edan langsung brace sakalian setelah nyetak gol penutup via heading tarik hasil umpan freekick Klok.

Sabenerna bisa leuwih manis deui mun peluang menit akhirna teu katahan ku kiper Sleman. Geus 1 on 1 padahal mah. Tapi baelah sakitu ge geus bungah pisan kabeh. Semoga ieu ngabuka keran gol Wander dan bisa seganas musim kamari.

Selain Wander, Rashid oge jadi bintang utama karena sukses cetak brace oge setelah dicarekan ku Nick di locker room pas half time.

“sia loba teuing ulin jeung si klok jadi pagawean maen wae instagram, ari aing ngoper teu ditempo. maen sing baleg sia botak!” ujar Nick kepada Rashid make bahasa Belanda.

“naon sih sia riweuh, kalem engke aing babak kadua ngasupkeun meh joged deui jeung mang Henhen!” jawab Rashid make bahasa Palestina.

“Aamiin” ujar Bang Jupe, Bang Pardi, dan DDN nu teu ngarti Rashid ngomong naon tapi aminkeun we lah.

Rashid sukses ngabuktikeun ucapanna, gol kahiji lewat sundulan tarik hulu botakna nu tadi dijadikeun poyokan ku Nick. ‘Crossingmu sekeren buukmu, mantap Zal!’ Gol kadua lewat kerjasama bareng Geo, umpan nyantai dan manis Castangel sukses dimanfaatkan Rashid dan diakhiri selebrasi ngagolosor Rashid ka palangkakan si Geoffrey.

“kanyutmu ternyata teu sabadag cungurna si Nick” ceuk Rashid ka Geo make bahasa Palestina saenggeus selebrasi.

“Aamiin” ujar kabeh pamaen di lapang.

***

Kemenangan ieu patut disyukuri pisan. Berhasil comeback, striker hiji demi hiji mulai ngagolkeun, maen oge geus mulai ngeunaheun, puncak klasmen semakin dekat. Ngan konsentrasi jadi anu kudu di evaluasi, ulah pedah unggul jauh jadi maen jiga nu ngaremehkeun, akhirna pedah nyantei teuing.

Kade ah ulah aya blunder deui, da selanjutna ek ngalawan PSIS, rebutan puncak klasmen, jeung sarua rekor can pernah eleh. Hidup Persib!

 

Salam, [Fahri, Rayhan / Buschen]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Yang Lainnya