Yang Fana Itu Teu Nyaho Liang, Goblog Mah Abadi!

Sebelum kita ngagogoblog permaenan Persib Bandung, mari kita sama-sama kepoan dulu instagramna Joni Bauman dan Anya Geraldine. Duanana sarua ngajieun galau kieu. Sama-sama membawa pesan masa lalu yang manis. Mengantarkan kenangan taun lalu saat Persib dan Aa Bauman harmonis, hubungan kami dan Anya ge romantis. Bauman cabut dari Persib, kami ge udahan sama Anya. Persib dapet gantina Artur, kami dapet gantina Adelle Odelia.

Persib melakukan  satu perubahan di lini tengah saat melawan MU. Kim maen ngaganti Mas Har nu capeeun 3 game kamari maen tuluy. Sesana mah masih sama jiga pas lawan PS Tentara.

Sementara Madura melakukan perubahan dalam susunan pemaen. Jika pada 3 mech saencana Madura tampil konsisten dengan dua striker, pada mech ini Madura maen dengan hanya 1 streker dalam diri Rakic. Gantina, Madura memainkan David Laly di posisi gawir. Beto jadi cadangan dulu. Mabok keneh geus pesta opat gol ka gawang Vanuatu kamari soalna.

Madura Tutbut, Persib Syeumha

Di luar dugaan, Madura nu bertabur bintang maen di handap standar—keur calon juara mah—ketika menghadapi Persib. Dejan jigana belajar dari RD dengan memasang duet DM enakeun, yang satu heuras, yang satu pemikir nyaeta Asep Berlian dan Zulfiandi. Tanpa playmaker, kaciri pisan Dejan bermain dengan taktik andalannya saprak ngalatih PBR: Bringka!

Andik, David Laly, jeung Greg ge jadina mah kotka mantuan pertahanan, sementara Rakic malah tatanya ka Bojan cara numbuhkeun brewok kumaha. Bojan nawarkeun minoxidil, tapi Rakic dibere nyaho ku Dejan nu efektif mah make cimani urut coli bada subuh. Ceuk Bojan tingali weh engke di putaran kadua saha nu brewokna tumbuh lebih lebatsss.

Pergantian pemaen dari Mas Har ke Kim Jepri nu awalnya seperti rek menandingi Asber jeung Zulfiandi secara fisikal memang berhasil. Selain emang Kim ieu kan anak emasna Dejan, diharap ngarti saeutik loba mah kanu kahayang Dejan. Tapi jika secara taktikal, tentu saja itu hanya tahayul. Kim jeung Rene embung pisan balik badan, menta bola ti bek untuk kemudian diteruskeun ka hareup. Efekna jadi Jupe langsung mere umpan panjang ka Eze, Artur, atau Frets. Nu ekstrim sih basa Jupe dapet bola ti Made di deket kotak penalti, ieu kumaha pikiranna Kim Jepri jeung Rene ngadon milu lumpat ka hareup? Disangka Jupe teh rek ngajak balap lumpat? Jadina kan Jupe kudu ngontrol bola jauh setengah lapang. Terus naon gunana pivot?

Teu berfungsina Kim jeung Rene ieu untungna pas Madura keur butut (atau emang butut?), jadina pas Jupe mere long pass, selalu bisa beunang ku pemaen Persib. Frets enjoy pisan atuh di pertandingan ieu  bersama Bang Pardi ngacak-ngacak Rendika Rama anu saukur dibantuan ku David Laly. Penyakit Persib masih seperti kamari, bingung di final third, hese neangan liang. Mun ewean kumaha?

Ucing Ngongkok

Barisan pertahanan Madura berulang kali nyieun blunder, berapa gol yang bisa dimangpaatkan dari kesalahan mereka?

Eze goblogna makin kaciri jiga bulu baokna. Sakirana teu bisa ngasupkeun bola, ulah ngarugikeun tim oge mereun. Nanaonan sih diving sagala? 4 kartu koneng dari 4 laga tentu lain catatan alus buat seorang penyerang. Rek sakumaha ge, Eze ieu masih diperlukan buat duel-duel ngaganggu bek jiga Jaimerson mah. Makin goblog adalah Eze teu bisa memanfaatkan peluang sekecil apapun buat nyetak gul. Penyerang mah bakalan diinget ti nu jumlah gulna, lain sakumaha alus nyetak gul atau sabaraha loba tendangan nu ngarah ka gawang. Ulah gaya nu dipiheulakeun, gonta-ganti model buuk, ai butut anggeur. Goblog!!

Kalem, Ze. Nu butut lain umay hungkul da. Cees anyar umay, si Artur teu leuwih goblog ti umay. Sebagai gaganti Aa Bauman, tentu saja standar kami mah tinggi buat tandem Eze. Selain Artur teu bisa mere umpan-umpan enakeun ke Eze, juga medioker dalam penempatan posisi biar dioperan. Posisina teu puguh, Eze ka kenca milu ka kenca. Eze ka katuhu milu ka katuhu. Sugan make magnet ieu si Artur, nunutur jiga si Eze boga utang. Teu kaciri pergerakan saling mengisi jiga Eze-Bauman musim kamari. Eze ka gawir, maka Bauman nu ka kotak penalti. Jadi euweuh istilah kotak penalti euweuh target jang narima crossing. Prinsip bola nu neangan pemaen, teu berlaku keur si Artur. Artur ripuh sorangan neangan posisi biar dioperan, eh pas geus meunang bola kaburu ditutup ku pemaen Madura. Olab atuh kudu duel jeung Asep Berlian mah, dibere Fandri Imbiri wae siki kanjutna geus singsireumeun. Komo dibere Jaimerson, dijamin kanjutna moal ngaceng saminggueun mah.

Ketika maen lewih alus dan lewih loba nyiptakeun peluang tapi gagal nyetak gul berarti eta aya nu salah. Lini depan wajib dievaluasi. Ngan masalahna, saha deui pemaen cadangan nu bisa lebih baik ti pemaen inti? Bow wae teu dibawaan bieu. Gojali keur off, aya pemaen sayap bieu Agung nu ngadon pamer pomade anyar, geus teu make tancho deui. Blunder oge Robert pas geus unggul malah asupkeun Henhen. Ieu teh lain keur seleksi pindahkeun pemaen ka cabang Blitar kan? : )))))))

Ngeunah pisan atuh Dejan mah ngalalewe Persib bieu. Masang David Laly ti awal, nyimpen Slamet Nur Cahyo di bangku cadangan. Sok we serang aing terus, moal bisa ngasupkeun da. Pas kaasupan, kalem aya keneh Beto. Eh terus nu ngasupkeun teh pemaen gelandang bertahan. Seakan mere nyaho “kieu carana nyetak gul lewat open play teh, kehed.”

Ibarat uucingan mah, Dejan ucing ngongkok, cicing weh ngabetem dina hong, tapi ko goblogna Eze malah nyampeurkeun. Nya kapanggih atuh sia teh kehed!

 

Salam, [Fah / Raa]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
×
×

Cart